IT uzņēmuma "Tieto Latvia" apgrozījums pērn samazinājās par 5,6%

Rīga, 2.jūl., LETA. Informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmums SIA "Tieto Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 37,16 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,6% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 40,6% un bija 2,16 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Tieto Latvia" apgrozījuma samazinājumu ietekmēja maksājumu karšu produkta "CardSuite" licenču pārdošanas apmēra kritums ārvalstīs, kā arī būtiski aizkavējās vairāku izstrādes projektu sākšana Latvijā.

Tostarp "Tieto Latvia" turpināja vērst uzmanību starptautisko kvalitātes vadības sistēmu un vides standartu īstenošanai, turpināja "CardSuite" saimes programmproduktu izstrādi, veica uzlabojumus bibliotēku informācijas sistēmā "Alise", kā arī ieguldīja darbinieku prasmju attīstībā.

"Tieto Latvia" vadība norāda, ka nākotnē plānota kompānijas izaugsme, uzņēmums plāno darboties privātajā sektorā, fokusējoties uz ražošanas un loģistikas uzņēmumiem, kā arī Latvijas klientiem plāno piedāvāt inovatīvus risinājumus, kuri balstīti uz jaunākajām tehnoloģijām.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka nākamā gada pirmajā pusgadā Rīgā plānots atvērt "Tieto Latvia" virtuālās realitātes demo centru. Patlaban "Tieto" grupā vienīgais virtuālās realitātes demo centrs atrodas Somijā. Jaunajā virtuālās realitātes demo centrā paredzēts klientiem sniegt iespēju iepazīties un izmēģināt virtuālās realitātes risinājumus klātienē. Demo centrs būs palīgs klientiem lēmumu pieņemšanā par risinājuma nepieciešamību un iegādi.

2016.gadā kompānija strādāja ar 39,38 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 9,21% un bija 3,639 miljoni eiro.

Kompānija dibināta 1994.gada aprīlī, un tās pamatkapitāls ir 442 000 eiro. "Tieto Latvia" vienīgais īpašnieks ir Somijā reģistrētais uzņēmums "Tieto Corporations". Kompānijas pamatdarbība ir IT risinājumu izstrādes, ieviešanas un integrācijas pakalpojumu sniegšana.