Alkohola vairumtirgotāja "Amber Distribution Latvia" apgrozījums pērn pieauga par 14%

Rīga, 29.jūn., LETA. Alkohola vairumtirgotājs "Amber Distribution Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 105,097 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 14% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 41,6% - līdz 2,479 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn kompānijas realizētās produkcijas apmēri Latvijā kopumā sasniedza 28% no kopējā tirgus, tajā skaitā degvīni - 22%, alkoholiskie kokteiļi - 46%, dzirkstošie vīni - 59%, brendiji - 57%, bitters - 74% un liķieri - 51%.

Kompānijas vadība arī norāda, ka uzņēmuma pagājušā gada rezultātus ietekmēja martā spēkā stājies valdības lēmums par akcīzes nodokļa palielinājumu par 3,57% stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem, par 5,41% - vīnam un par 5,41% arī vieglajiem alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī par 7,14% alum. Tā rezultātā kompānijas produkcijas mazumtirdzniecības cenas pieauga par 2,5%.

2017.gadā kompānija lielu uzmanību pievērsa rentabilitātei, rūpīgi analizējot kompānijas produktu portfeli, lai nodrošinātu, ka tajā atrodas rentabli produkti, kas apmierina pircēju vajadzības. Kompānija ieguldīja daudz darba efektīvākas reklāmas izdevumu stratēģijas izstrādē, sasniedzot bruto peļņas pēc mārketinga izmaksām pieaugumu Latvijā salīdzinājumā ar 2016.gadu.

Pērn kompānija turpināja ieviest jaunus produktus Latvijas tirgū, tādējādi veicinot pārdošanas apmēru pieaugumu 2018.gadā. Pērn kompānija parakstīja līgumus ar tādiem dzērienu ražotājiem kā "Green Cola" un "Faustino" par to produkcijas izplatīšanu Latvijas tirgū. Jaunā produkta "Green Cola" ieviešana piecas reizes palielināja bezalkoholisko dzērienu apmēru salīdzinājumā ar 2016.gadu.

Kompānija šogad plāno turpināt tās aktivitātes tirgus daļas palielināšanas jomā, kā arī ieviest jaunus produktus un paplašināt produktu portfeli.

LETA šā gada 5.maijā jau ziņoja, ka par "Amber Distribution Latvia" un "Latvijas balzama" veikalu pārvaldītāja "Bravo" tiešo īpašnieku kļuvusi Luksemburgā reģistrētā kompānija "Amber Beverage Group Holding S.a.r.l", kurai iepriekš abu kompāniju kapitāldaļas piederēja pastarpināti. Pirms tam "Amber Distribution Latvia" un "Bravo" kapitāldaļas piederēja "Amber Beverage Group", kuras īpašnieks ir Luksemburgas "Amber Beverage Group Holding S.a.r.l.".

"Amber Beverage Group" valdes priekšsēdētājs Sīmurs Fereira aģentūrai LETA sacīja, ka "Amber Distribution Latvia" un "Bravo" ir nonākuši "Amber Beverage Group Holding S.a.r.l." pārraudzībā pēc detalizētas holdinga struktūras un operatīvās darbības izvērtēšanas, ņemot vērā uzņēmuma attīstību un arī ģeogrāfisko paplašināšanos.

"Ir sākta holdinga un tajā ietilpstošo uzņēmumu restrukturizācija vairākās jurisdikcijās un centralizācija Luksemburgā ar mērķi efektīvāk risināt nākotnes vajadzības. Būtiskas izmaiņas holdinga darbībās netiks veiktas - tā aizvien bāzējas Rīgā un izmantos ''Amber Beverage Group'' sniegtos pakalpojumus," skaidroja Fereira.

"Amber Distribution Latvia" ir reģistrēts 1998.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 939 046 eiro. 2016.gadā kompānijas apgrozījums bija 92,146 miljoni eiro, bet peļņa - 1,751 miljons eiro.