Būvniecības materiālu ražotāja "Consolis Latvija" apgrozījums pērn audzis par 19,5%

Rīga, 29.jūn., LETA. Būvniecības materiālu ražotāja un tirgotāja SIA "Consolis Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 17,226 miljoni eiro, kas ir par 19,5% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājās 5,2 reizes un bija 52 540 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka galvenais ražošanas apmēru pieauguma iemesls ir kopš 2015.gada marta sāktā sadarbība ar māsasuzņēmumu Zviedrijā "Strangbetong". Pērn sasniegtais apgrozījums ir lielākais uzņēmuma vēsturē.

Pērn aptuveni 50% no "Consolis Latvija" ražošanas apmēra bija saistīti ar projektiem Zviedrijā, Somijā, Igaunijā un nedaudz arī Norvēģijā.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, šogad plānots nedaudz palielināt esošās ražošanas jaudas. Šā gada otrajā pusē prognozēta dzīvojamo māju būvniecības apmēru lejupslīde Zviedrijā, kas varētu atstāt ietekmi uz "Consolis Latvija" ražošanas apmēriem. Uzņēmums centīsies kompensēt iespējamo Zviedrijas tirgus lejupslīdi ar projektiem Latvijas tirgū.

2016.gadā "Consolis Latvija" strādāja ar 14,421 miljona eiro apgrozījumu un cieta 275 570 eiro zaudējumus.

"Consolis Latvija" dibināta 1999.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 459 280 eiro. "Consolis Latvija" pilnībā pieder Somijas kompānijai "Consolis". "Consolis Latvija" galvenie darbības virzieni ir būvniecībai paredzēto dzelzsbetona izstrādājumu projektēšana, ražošana, tirdzniecība, kā arī celtniecības montāžas pakalpojumi.