Izdevniecības "Egmont Latvija" apgrozījums pērn samazinājās par 11,71%

Rīga, 27.jūn., LETA. Izdevniecība SIA "Egmont Latvija" pērn strādāja ar 1,146 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,71% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi samazinājās par 45,37% un bija 67 892 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības pārskatā teikts, ka pērn kompānijas saimnieciskā darbība bija vērsta uz bērnu izdevumu nostiprināšanu tirgū, konkurētspējas kāpināšanu, nerentablo izdevumu slēgšanu un lēnas preču atlikumu samazināšanu. Konkurences pieaugums grāmatu tirgū, mudināja kompāniju vairāk iesaistīties pārdošanas veicināšanas pasākumos ar mērķi palielināt pārdoto un samazināt lēnas kustības preču atlikumus. Tāpat "Egmont Latvija" pērn ieviesa stingrākus uzkrājumu veidošanas principus, atbilstoši grupas uzņēmumu prasībām, kas pasliktināja kompānijas finansiālos rezultātus.

Vadības ziņojumā norādīts, ka "Egmont Latvija" nākotnē turpinās iesākto uzņēmuma saimnieciskās darbības restrukturizāciju, nodrošinot kompānijas līdzsvarotu attīstību ar mērķi nostiprināt savas pozīcijas bērnu izdevumu tirgū. Tāpat kompānija plāno sasniegt pozitīvus saimnieciskās darbības rezultātus.

"Egmont Latvija" reģistrēta 1991.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 969 300.

Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Dānijā reģistrētā holdingkompānija "Egmont International Holding".

2016.gadā kompānija strādāja ar 1,298 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,14% mazāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas zaudējumi palielinājās 10,48 reizes un bija 124 286 eiro.

"Egmont Latvija" pamatdarbība ir žurnālu, grāmatu un citas iespiedprodukcijas ražošana, tirdzniecība, kā arī reklāmas pakalpojumu sniegšana izdevumos.