Jelgavas autobusu parks autobusus turpinās nomāt no pilsētas mēra dēla vadītā uzņēmuma

Jelgava, 20.jūn., LETA. SIA "Jelgavas autobusu parks" (JAP) autobusus turpinās nomāt no pilsētas mēra Andra Rāviņa (ZZS) dēla Riharda Rāviņa vadītās AS "Ferrus", liecina pārvadātāja paziņojums par iepirkumu.

Atkārtotajā iepirkumā par autobusu ar zemo grīdu nomu startēja "Ferrus" un SIA "B-Bus", kas Iepirkumu uzraudzības birojam iesniedza sūdzību pirmā iepirkuma laikā pērnā gada beigās. Uzņēmumam nebija saprotama JAP prasība pretendentiem nodrošināt 44 lietotus autobusus ar zemo grīdu pilna servisa nomu ar viena ražotāja, vienas markas un viena modeļa autobusiem.

Arī atkāroti izsludinātajā iepirkumā JAP pieprasīja viena ražotāja un markas transportlīdzekļus, un lētāko piedāvājumu - 4 152 560 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN) - iesniedzis "Ferrus". "B-Bus" piedāvājums bija nodrošināt 44 autobusus par 4 422 114 eiro, ieskaitot PVN. Plānots, ka līgums būs spēkā līdz 2021.gada otrajai pusei.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Ferrus" apgrozījums pērn bijis 5 939 863 eiro, ilggadējā JAP sadarbības partnera peļņa sasniegusi 213 978 eiro.

Jau ziņots, ka JAP pērnā gada rudenī pārtraucis apšaubīto autobusu nomas iepirkumu. JAP vēlējies nomāt 44 zemās grīdas autobusus, un tiem bija jābūt viena ražotāja, markas un modeļa, baltā un dzeltenā krāsā. Ar šādiem, AS "Amo Plant" saliktajiem autobusiem "Ambassador", kas tiek nomāti no "Ferrus", pasažieri Jelgavā tiek pārvadāti pašlaik.

JAP valdes loceklis Gints Burks aģentūrai LETA noliedza, ka iepirkuma specifikācija būtu radīta kādam konkrētajam uzņēmumam, jo Eiropā esot autoparki, kas var piedāvāt atbilstošu vienas markas un modeļa autobusu skaitu. Arī ieguldījums autobusu pārkrāsošanā, ja tāda piegādātājam būs nepieciešama, būšot neliels, salīdzinot ar līdzekļiem, ko iznomātājās iegūs, sniedzot pakalpojumus JAP.

Šopavasar pārvadātājs izsludinājis atkārtotu iepirkumu.