Ūdens ražotāja un tirgotāja "Venden" apgrozījums pērn pieauga par 5,4%

Rīga, 20.jūn., LETA. Ūdens ražotājs un tirgotājs "Venden" pagājušajā gadā strādāja ar 11,565 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 5,3% un bija 618 654 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Venden" joprojām saražotos produkciju realizē iekšzemes tirgū.

Šogad "Venden" plāno palielināt ūdens ražošanas un realizācijas apmērus par 8%, teikts vadības ziņojumā, piebilstot, ka pieaugumu pamatā veidos PET produkcijas realizācijas apmēra kāpums. Tāpat kompānija plāno piedāvāt tirgū jaunus produktus, kā arī paplašināt esošās produkcijas sortimentu.

"Venden" pamatdarbības veids ir avota ūdens un dabīgā minerālūdens ieguve, ražošana un pārdošana. Uzņēmums sniedz pilnu fasētā ūdens piegādes pakalpojumu ciklu, veicot saražotā ūdens piegādi klientiem un izplatītājiem, kā arī ūdens lietošanas iekārtu iznomāšanu un apkopi.

Kompānijas centrālais birojs joprojām atrodas Rīgā, bet ražotne un produkcijas ieguve ir izvietota Cēsīs un Kocēnu novadā. Lai nodrošinātu efektīvu produktu piegādi klientiem, kompānija ir izveidojusi pārdošanas un loģistikas centrus Jelgavā, Liepājā, Ventspilī, Daugavpilī un Cēsīs.

2016.gadā "Venden" strādāja ar 10,976 miljonu eiro apgrozījumu, bet kompānijas peļņa bija 653 054 eiro.

"Venden" dibināta 1997.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 28 440 eiro. "Venden" vienādās daļās pieder Eduardam Magelim un SIA "Mica tehnoloģijas".