"Mēness aptiekas" rekonstrukcijā "Gaiļezera" slimnīcā investēti vairāk nekā 20 000 eiro

Rīga, 20.jūn., LETA. Zīmola "Mēness aptieka" rekonstrukcijā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā (RAKUS) "Gaiļezers" investēti vairāk nekā 20 000 eiro, informēja "Mēness aptieku" pārstāve Līga Ribkinska.

Viņa norādīja, ka jaunatvērtā "Mēness aptieka" atrodas netālu no iepriekš pierastās vietas "Gaiļezera" stacionāra centrālajā gaitenī līdzās pacientu uzgaidāmajai telpai.

RAKUS stacionāra "Gaiļezers" galvenais ārsts Ēriks Kalniņš atzīmēja, ka farmaceitiskā aprūpe ir veselības aprūpes sastāvdaļa, jo aptiekā farmaceits pacientam izskaidro, kā zāles lietojamas un uzglabājamas, pastāsta par jaunākajiem medikamentiem, kā arī iespējām zāles aizvietot ar citām, lētākām, vajadzības gadījumā iesaka bezrecepšu medikamentus.

"Mēness aptieku" tīklu pārvaldošā uzņēmuma AS "Sentor Farm aptiekas" valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Juskovecs teica, ka tieši šajā aptiekā ikdienā jau ilgu gadu garumā vērojama laba aptiekas farmaceitu un stacionāra ārstu sadarbības rezultātā īstenota farmaceitiskā aprūpe, kas palīdz nodrošināt pacientiem veiksmīgāku ārstēšanās procesu.

RAKUS Atbalsta fonda izpilddirektors Normunds Beļskis uzsvēra, ka aptiekai slimnīcā ir īpaša loma. "Tās ikdienas nepieciešamība bija labi vērojama periodā, kad aptieka bija uz laiku slēgta un gan pacienti, gan ārsti ik pa brīdim interesējās, kad atkal tā būs atvērta," piebilda Beļskis.

Zīmola "Mēness aptieka" īpašniece AS "Sentor Farm aptiekas" dibināta 2003.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 199 000 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

"Sentor Farm aptiekas" 2016.gadā strādāja ar 124,114 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 3,338 miljonu eiro apmērā.