Mežsaimniecības uzņēmuma "Sodra mežs" apgrozījums pērn saruka par 7,6%

Rīga, 18.jūn., LETA. Zviedrijas uzņēmumam "Sodra Skogsagarna Ekonomisk Forening" (preču zīme "Sodra") piederošā meitasuzņēmuma Latvijā SIA "Sodra mežs" apgrozījums pērn bija 6,188 miljoni eiro, kas ir par 7,6% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 647 081 eiro, pretēji 484 893 eiro zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmums aizvadītajā gadā intensīvi kopa meža īpašumus, tostarp stādīja un kopa jaunaudzes, kā arī veica retināšanas darbus un kopšanas cirtes. Uzņēmums nodarbojās arī ar papīrmalkas tirdzniecību. Tāpat kompānija pērn turpināja iegādāties jaunus meža īpašumus, lai konsolidētu apsaimniekojamās platības.

"Sodra mežs" vadība norāda, ka šogad uzņēmums plāno turpināt kopt mežus un iegādāties jaunus meža īpašumus.

Tāpat kompānijas vadība prognozē, ka 2018.gadā kokmateriālu cenas un pieprasījums pēc kokmateriāliem, īpaši, pēc papīrmalkas palielināsies, līdz ar to kompānijas pārdošanas apmēri pieaugs.

2016.gadā "Sodra mežs" apgrozījums bija 6,694 miljoni eiro, kas ir par 3% mazāk nekā gadu iepriekš un kompānija gadu noslēdza ar 484 893 eiro zaudējumiem, pretēji 1,469 miljonu eiro peļņai gadu iepriekš.

Uzņēmums ir reģistrēts 2006.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 14,392 miljoni eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Zviedrijas uzņēmumam "Sodra Skogsagarna Ekonomisk Forening".