Nākamgad Rīgā plāno atvērt "Tieto Latvia" virtuālās realitātes demo centru

Rīga, 18.jūn., LETA. Nākamā gada pirmajā pusgadā Rīgā atvērs informāciju tehnoloģiju uzņēmuma "Tieto Latvia" virtuālās realitātes demo centru, aģentūru LETA informēja "Tieto Latvia" pārstāvji.

Kompānijas vadība papildināja, ka patlaban "Tieto" grupā vienīgais virtuālās realitātes demo centrs atrodas Somijā.

Jaunajā virtuālās realitātes demo centrā paredzēts klientiem sniegt iespēju iepazīties un izmēģināt virtuālās realitātes risinājumus klātienē. Demo centrs būs palīgs klientiem lēmumu pieņemšanā par risinājuma nepieciešamību un iegādi.

Par jaunā virtuālās realitātes demo centra investīcijām "Tieto Latvia" neatklāja.

Pagājušajā pusgadā uzņēmums iepazīstināja savus klientus ar virtuālo risinājumu iespējām un priekšrocībām. "Tieto Latvia" sadarbībā ar Somijas mežsaimniecības uzņēmumu "Metsä group" izstrādāja inovatīvu produktu mežu īpašniekiem. Proti - konkrētais meža īpašums tiek detalizēti apsekots ar drona palīdzību, kam seko datu apkopošana un analīze. "Meža īpašniekam nemaz nav jādodas uz savu mežu klātienē. Viņš var uzlikt speciālas brilles un apskatīt mežu ar virtuālās realitātes palīdzību, turklāt redzēt aprēķinus un papildus informāciju, piemēram, cik izmaksās meža apsaimniekošana. Aprēķini atjaunoti reālā laika režīmā, jo programma nolasa jaunākos finanšu biržu datus. Būtībā īpašnieks jebkurā brīdī var noskaidrot precīzu īpašuma vērtību," skaidroja "Tieto Latvia" pārstāvji.

Aizvadītajā pusgadā uzņēmums nodibināja tehnoloģiju risinājumu "SAP" kompetenču centru, tādējādi nodrošinot plašāku risinājumu izvēli klientiem un palīdzot ar resursiem Skandināvijas kolēģiem. Šajā pavasarī "Tieto" un ASV programmatūras uzņēmums "IFS" kļuva par partneriem, lai paplašinātu piedāvāto pakalpojumu klāstu gan vietējiem, gan ārvalstu ražošanas pakalpojumu nozares uzņēmumiem ar resursu plānošanas, pamatlīdzekļu pārvaldības un darbu pārvaldības risinājumiem. Abu uzņēmumu partnerība stiprinās uzņēmumu spējas piegādāt "IFS" balstītus risinājumus Baltijas valstīs.

"Tieto Latvia" informēja, ka kompānijas finanšu pakalpojumu centrs ir viens no vecākajiem Latvijā, kas sniedz finanšu pakalpojumus visai "Tieto" grupai. "Iegūtā pieredze un attīstītie finanšu pamatpakalpojumi ir ļāvuši saskatīt un attīstīt jaunus virzienus, kā sniegt augstas pievienotās vērtības finanšu pakalpojumus "Tieto" grupas uzņēmumiem. Pēdējā gada laikā ir izveidotas vairākas jaunas pozīcijas, būtiski pieaugušas finanšu kontroles un projektu vadītāju atbalsta lomas," uzsvēra uzņēmuma pārstāvji.

Jautāti par nozares tendencēm, "Tieto Latvia" pārstāvji norādīja, ka patlaban Latvijā attīstās dažādas nozares, un viena no tām ir ražošanas sektors. Automatizācijas iemesls ir darbaspēka trūkums. "Tieto Latvia" vadība norādīja uz likumsakarību, kurā vairāku ierīču izmantošana rada sarežģītu ražošanas procesa pārvaldību. "Visām ierīcēm ir jābūt saslēgtām vienotā sistēmā. Automatizācija rada nepieciešamību izveidot vienotu vadības centru, no kura tiek koordinēts, plānots, kontrolēts un pārraudzīts viss process. To var nodrošināt viena procesu vadības platforma, kas ir pielāgojama katram konkrētajam ražošanas procesam.

Uzņēmēji patlaban vairāk izprotot tehnoloģiju nozīmi konkurētspējīga biznesa nodrošināšanā un nopietni domā par attīstību veicinošiem soļiem un instrumentiem. "Latvija tomēr ir salīdzinoši mazs tirgus un biznesa paplašināšana lielākoties ir iespējama, izejot uz ārvalstu tirgiem. Taču to ir grūti izdarīt, ja uzņēmums nav gana elastīgs un gatavs pārmaiņām," sacīja "Tieto Latvia" pārstāvji.

Nākotnē "Tieto Latvia" plāno attīstīt un vienlaikus transformēt savu biznesu. "Latvijā attīstās privātais sektors, un šī ir niša, kurai plānojam pievērst lielāku uzmanību. Savstarpējā sadarbība ar korporāciju ļauj arī Latvijā piedāvāt praksē pārbaudītus, unikālus pakalpojumus un produktus. Mēs klientiem dodam padomus un neierobežojam risinājumus ar kādām konkrētām tehnoloģijām, kā arī analizējam klienta esošo situāciju, ņemam vērā nākotnes attīstības plānus un meklējam atbilstošu risinājumu," informēja uzņēmumā.

"Tieto Latvia" nākamajā pusgadā arī plāno pilnveidot darbinieku kompetences un investēt tālākizglītībā, kā arī sadarboties ar augstskolām, lai iesaistītos mācību procesā ar praktisko pieredzi un zināšanām.

Vērtējot iepriekšējo darbības gadu, uzņēmuma vadība to vērtē kā produktīvu.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 2016.gadā kompānija strādāja ar 39,38 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 9,21% un bija 3,639 miljoni eiro.

Kompānija dibināta 1994.gada aprīlī, un tās pamatkapitāls ir 442 000 eiro.

"Tieto Latvia" vienīgais īpašnieks ir Somijā reģistrētais uzņēmums "Tieto Corporations".