Latvijas mēbeļu ražotāja "Daiļrade koks" apgrozījums pērn pieauga par 12,2%

Rīga, 15.jūn., LETA. Latvijas mēbeļu ražotāja "Daiļrade koks" apgrozījums pagājušajā gadā bija 21,778 miljoni eiro, kas ir par 12,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,1 reizi un sasniedza 445 943 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pagājušais gads kompānijai bija ļoti sekmīgs - uzņēmumam izdevās audzēt apgrozījumu par 12,2% līdz 21,77 miljoniem eiro, kā arī ievērojami palielināt gūto peļņu. Pārskata gadā uzņēmuma eksports pieauga par 15,5% un preču realizācija vietējā tirgū pieauga par 7,5%. Tajā pašā laikā pieauga materiālu un personāla izmaksas, taču kopumā uzņēmumam izdevās panākt būtisku peļņas pieaugumu. "Panākumu pamatā ir plānveidīga iepriekšējo gadu stratēģijas realizācija un sadarbība ar pārbaudītiem klientiem, tai pat laikā neaizmirstot par ieguldījumiem jaunu modeļu izstrādē un jaunu klientu piesaistē," teikts kompānijas vadības ziņojumā.

Uzņēmuma vadība informē, ka aizvadītā gada rudenī uzņēmums pabeidza īstenot 2015.gada jūnijā uzsākto projektu, kas paredzēja izgatavot un uzstādīt viesnīcas "Kempinski Grand Hotel Riga" iebūvētās mēbeles. Līdz šā gada vidum kompānija plāno realizēt citu projektu, kas paredz apmēbelēt pie viesnīcas "Kempinski Grand Hotel Riga" piederošos apartamentu dzīvokļus.

Pērn kompānija investēja arī Tukuma ražotnes energoefektivitātes uzlabošanā un jaunu iekārtu iegādē. Tāpat uzņēmums investēja 781 000 eiro ēku siltināšanā un iekārtu nomaiņā, kam uzņēmums guva atbalstu arī Eiropas Savienības (ES) fondu atbalsta programmā "Veicināt efektīvu energoresursu izmantošanu, enerģijas patēriņa samazināšanu un pāreju uz atjaunojamajiem energoresursiem apstrādes rūpniecības nozarē". Projekta īstenošanai piesaistīts arī bankas "SEB" aizdevums. Kopumā šā investīciju ļaus būtiski paaugstināt Tukuma ražotnes energoefektivitāti un kāpināt ražošanas apmērus.

Kompānijas vadība norāda, ka starp uzņēmuma nākošā gada izaicinājumiem ir kāpināt ražošanas apmērus, apgūt jaunus tirgus un meklēt veidus, kā ciešāk sadarboties ar "business to business" (B2B) klientiem, kas pērk no uzņēmuma sagataves saviem ražojumiem.

2018.gadā kompānija plāno kāpināt apgrozījumu par aptuveni 8-10% un sākt sadarbību ar vairākiem jauniem klientiem.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā kompānija strādāja ar 19,408 miljonu eiro apgrozījumu un 207 417 eiro peļņu.

"Daiļrade koks" ir reģistrēta 1993.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 1,5 miljoni eiro. Uzņēmums pieder divām privātpersonām - Andrim Jansonam (70%) un Jurim Naglam (30%).