"Tosmares kuģubūvētavai" piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai un pārjaunošanai

Rīga, 14.jūn., LETA. Kuģu būves un remonta uzņēmumam "Tosmares kuģubūvētava" piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai Uzņēmumu reģistra komercķīlu reģistrā, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Tosmares kuģubūvētavai" aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai Uzņēmumu reģistra komercķīlu reģistrā piemērots pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes 2018.gada 12.jūnija lēmumu.

Pēc VID datiem, šogad 7.jūnijā "Tosmares kuģubūvētavas" nodokļu parāds bija 382 869 eiro apmērā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šogad divas reizes tiesā prasīts atzīt "Tosmares kuģubūvētavu" par maksātnespējīgu, bet abas reizes kompānija panākusi vienošanos ar prasības iesniedzēju par parāda saistību dzēšanu.

2017.gada deviņos mēnešos "Tosmares kuģubūvētava" strādāja ar 2,956 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 20,1% mazāk nekā 2016.gada deviņos mēnešos, savukārt kompānijas peļņa samazinājās vairākkārt un bija 2119 eiro, liecina jaunākie kompānijas publiskotie finanšu rezultāti.

"Tosmares kuģubūvētavas" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Tā lielākā īpašniece ir "Rīgas kuģu būvētava", kurai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2018.gada maija beigās ierosinājusi tiesiskās aizsardzības procesa lietu.