"AJ Power" aprīkos "Tele2" bāzes stacijas ar saules paneļiem

Rīga, 14.jūn., LETA. Enerģētikas uzņēmums SIA "AJ Power" sācis aprīkot mobilo sakaru operatora "Tele2" bāzes stacijas ar saules paneļiem, aģentūrai LETA pavēstīja "AJ Power" pārstāve Kristīne Geida.

"AJ Power" ar saules paneļu risinājumiem elektroenerģijas ieguvei nodrošinājis "Tele2" bāzes stacijas Durbes, Salas un Ropažu novadā. Šis risinājums ļauj izmantot atjaunojamo enerģiju un nodrošina autonomu bāzes staciju darbību līdz sešiem mēnešiem gadā, norādīja Geida.

Savukārt "Tele2" tehniskā direktore Līga Krūmiņa teica, ka saules paneļi "Tele2" bāzes stacijās palīdzēs uzņēmumam būt energoefektīvākam un nodrošināt vismaz pusi no stacijām nepieciešamās jaudas. "Šobrīd rūpīgi pētām alternatīvās enerģijas izmantošanas iespējas un meklējam labākos risinājumus, lai arī nākotnē turpinātu ilgtspējīgu attīstību," viņa piebilda.

"AJ Power" darbojas gan elektroenerģijas mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības, gan arī dabasgāzes tirgū. 2017.gadā uzņēmums strādāja ar 17,868 miljonu eiro apgrozījumu un 60 536 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt "Tele2" pagājušajā gadā strādāja ar 125,208 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,6% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa pieaugai par 79%, sasniedzot 28,693 miljonus eiro. Latvijas "Tele2" ietilpst Zviedrijas "Tele2" koncernā.