"Vairāk saules" ēdināšanas vietas pēc policijas veiktajām kratīšanām trešdien ir slēgtas

Rīga, 13.jūn., LETA. Restorānu tīkla "Vairāk saules" ēdināšanas vietas pēc policijas otrdien veiktajām kratīšanām saistībā ar aizdomām par iejaukšanos kases aparātos trešdien ir slēgtas, aģentūrai LETA teica restorānu līdzīpašnieks Endijs Bērziņš.

"Patlaban visi restorāni ir slēgti un visas kases sistēmas ir konfiscētas," teica Bērziņš, paužot cerību, ka trešdien vai ceturtdien restorāni atsāks darbību, izmantojot stingrās uzskaites čekus.

Bērziņš noliedza, ka "Vairāk saules" ēdināšanas vietās notikusi iejaukšanās kases aparātos. "Mēs 100% zinām un varam apstiprināt, ka nekādu pārkāpumu nav, mēs to nedarām un nekad neesam darījuši. Mums ir bijušas neskaitāmas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) veiktas pārbaudes pēc "Gan Bei" gadījuma, un VID ir atzinis, ka mēs esam viens no retajiem uzņēmumiem, kas šādi nerīkojas. Vairāk nekā gadu mūsu restorānos ir uzstādītas jaunākās kases sistēmas, kurās nevar ielauzties, tām ir melna, plombēta kastīte," teica Bērziņš, piebilstot, ka uzņēmums bija viens no pirmajiem, kas pārgāja uz jauno kases aparātu sistēmu.

Pēc viņa teiktā, kratīšanu "Vairāk saules" ēdināšanas vietās veikusi kriminālpolicija uz kāda iesnieguma pamata. Taču restorānu tīkla īpašniecei SIA "Vēl vairāk saules" izvirzītās apsūdzības esot absurdas un restorānu īpašnieki ir 100% pārliecināti, ka tā ir konkurentu vēršanās pret uzņēmumu. "Pašlaik mēs neminēsim konkurentu vārdus, bet tuvāko dienu laikā mēs nekautrēsimies arī minēt konkrētus vārdus," teica Bērziņš.

Sabiedriskā medija ziņu portāls "Lsm.lv" trešdien ziņoja, ka restorānu tīkla "Vairāk saules" ēdināšanas vietās un birojā policija otrdien veikusi kratīšanas. Tas esot noticis saistībā ar aizdomām par iejaukšanos kases aparātos, kā rezultātā valstij varētu būt nodarīti 1,5 miljonu eiro zaudējumi.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, restorānu tīkla īpašniece SIA "Vēl vairāk saules" dibināta 2002.gadā. Uzņēmums pieder tā dibinātāja Endija Bērziņa vadītajai AS "VVS Holding".

2017.gadā "Vēl vairāk saules" strādāja ar 4,715 miljonu eiro apgrozījumu un 216 122 zaudējumiem.