Maiznīcas "Fazer Latvija" apgrozījums pērn pieaudzis par 4,6%

Rīga, 13.jūn., LETA. Maiznīcas "Fazer Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 25,322 miljoni eiro, kas ir par 4,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga vairākkārt, sasniedzot 800 783 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka kompānijas apgrozījums vietējā tirgū pērn pieauga par 12,4% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, sasniedzot 12,976 miljonus eiro, taču eksportā kompānijas ieņēmumi samazinājās par 2,5% un bija 12,345 miljoni eiro.

Pēc "Fazer Latvija" vadības vēstītā, pērn kompānija strādāja ar peļņu, pateicoties iespējai efektīvāk izmantot tai piederošos ražošanas resursus un samazināt ražošanas un pārdošanas izmaksas.

Tāpat uzņēmuma vadība norāda, ka kompānijas tirgus daļa svaigi iepakotas maizes tirgū Latvijā, pēc "Nielsen" pētījuma datiem, pagājušajā gadā ir samazinājusies par 1,04% - līdz 18%, kas ir saistīts ar lielo konkurenci tirgū un kompānijas produktu portfeļa izmaiņām, prioritāri orientējoties uz tirgus segmentiem ar augustu pievienoto vērtību.

Kompānijas vadība arī atzīmē, ka pērn viens no galvenajiem "Fazer Latvija" uzdevumiem bija ieviest konditorejas izstrādājumus vietējā tirgū, ko uzņēmums realizēja vasaras beigās. Vienlaikus uzņēmums izveidoja un ieviesa jaunu, efektīvāku organizācijas struktūru un īstenoja apmācības un darbinieku kvalifikācijas celšanas programmas. Pagājušā gada beigās uzņēmums nodarbināja 317 darbiniekus.

2016.gadā "Fazer Latvija" strādāja ar 24,213 miljonu eiro apgrozījumu un 28 342 eiro peļņu.

"Fazer Latvija" ir dibināts 2000.gadā, un tā pamatkapitāls ir 17,183 miljoni eiro. Vienīgais "Fazer Latvija" īpašnieks ir Somijas kompānija "Fazer Bakeries", kas ir viens no skandināvu grupas "Fazer Group" uzņēmumiem. "Fazer" specializējas maizes, saldumu un cepumu ražošanā, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā.