Lauksaimniecības tehnikas tirgotājam "Valtek" apgrozījums pērn pieauga par 18,5%

Rīga, 12.jūn., LETA. Lauksaimniecības tehnikas un traktortehnikas tirdzniecības uzņēmums SIA "Valtek" pagājušajā gadā strādāja ar 16,159 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 18,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka 2,3 reizes - līdz 181 627 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānijas ieņēmumi pērn salīdzinājumā ar gadu iepriekš palielinājās saistībā ar lauksaimniecības tehnikas un rezerves daļu pārdošanas apmēru palielināšanos. Būtisku kompānijas ieņēmumu daļu veidoja lauksaimniecības tehnikas pārdošana.

Tāpat kompānijas vadība norāda, ka uzņēmums aizvadītajā gadā strādāja ar peļņu, pateicoties tam, ka kompānija uzlaboja darba kvalitāti, kā arī uzlaboja produktu pieejamību klientam gan kvalitātes, gan apmēra ziņā.

Kompānijas vadība uzsver, ka uzņēmums ir finansiāli stabils un gatavs segt savus kārtējos maksājumus, kā arī izpildīt investīciju plānu. Tas atspoguļojas finansiālo rādītāju rezultātos.

Turpmāk kompānija plāno veicināt jaunu produktu ieviešanu tirgū, kā arī tos popularizēt. Tāpat kompānija strādā pie servisa darba pilnveidošanas Zemgales, Vidzemes, Kurzemes un Latgales reģionos.

2018.gadā kompānija plāno saglabāt esošos klientus un tirgus daļu, koncentrēties uz klientiem piedāvātajiem pakalpojumiem, sistemātiski uzlabojot pakalpojumu kvalitāti un pieejamību. Tāpat "Valtek" plāno koncentrēties uz produktu un izplatīšanas veidu attīstību, pielāgojot to dažādiem klientu segmentiem un vajadzībām. Iecerēts arī koncentrēties uz debitoru pārvaldību un debitoru naudas plūsmas sistemātisku un efektīvu kontroli, kā arī uz personāla resursu attīstību un vadības funkcijām, un turpināt iekšējās un ārējās darbinieku apmācības programmas.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā "Valtek" strādāja ar 13,641 eiro apgrozījumu un 411 748 eiro peļņu.

SIA "Valtek" dibināts 2003.gadā ar pamatkapitālu 1 120 930 eiro. Uzņēmums pieder vienādās daļās Arnim Kaminskim un Jurim Narubinam.