"Latvijas valsts meži" Dūklava uzdevumā vērtē iespējas iegādāties "Bergvik Skog" pārdošanā piedāvātos mežus

Rīga, 12.jūn., LETA. VAS "Latvijas valsts meži" (LVM) Zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) uzdevumā valsts izvērtē iespējas iegādāties uzņēmuma "Bergvik Skog" pārdošanā piedāvātās mežu zemes, aģentūrai LETA pavēstīja Zemkopības ministrijā (ZM).

Vienlaikus ZM norādīja - tā kā šis ir iespējams komercdarījums, detaļas par darījuma summu un tamlīdzīgām niansēm līdz konkrētu lēmumu pieņemšanai netiek un netiks izpaustas.

Laikraksts "Latvijas Avīze" vēstīja, ka interesi par Zviedrijas kompānijai "Bergvik Skog" piederošo Latvijas mežu iegādi ir izrādījuši 20 uzņēmumu, tostarp arī trīs uzņēmumi no Latvijas. Zemi plānots pārdot līdz šā gada beigām.

Kā norādīja laikraksts, visi interesenti, kuri piedalās sarunās par meža pirkšanu, ir parakstījušies neizpaust informāciju, tādējādi nav zināms, kas ir šie pretendenti un vai starp tiem ir arī "Latvijas valsts meži", taču ar Latvijas meža nozari saistīti cilvēki pauduši uzskatu - tas, ka valsts savā īpašumā censtos iegūt gandrīz 10% no kādreiz pārdotās privāto mežu platības, būtu tikai normāli.

"Latvijas Avīze" vēstīja, ka "Latvijas valsts mežiem" līdzekļu šādam darījumam nepietiktu, tāpēc naudu būtu jāaizņemas. Mežsaimnieki lēsuši, ka vidējā cena šajā gadījumā varētu būt 1700-2000 eiro par hektāru vai nedaudz vairāk.

Zemkopības ministrs paudis, ka par šādu piedāvājumu ir informējis valdības vadītāju, jo tas neesot ZM līmeņa jautājums.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2017.gadā "Bergvik Skog" apgrozījums bija 2,423 miljoni eiro, bet uzņēmuma peļņa bija 275 931 eiro.

Kompānija ir reģistrēta 2003.gadā un uzņēmuma pamatkapitāls ir 106,025 miljoni eiro. Kompānija pieder Zviedrijas uzņēmumam "Bergvik Skog".