Mežistrāde un kokmateriāli. SIA "Būvelementi"

zagmat

Zāģmateriāli

Zāģmateriāli ir izturīgi un viegli apstrādājami materiāli, kas ir iegūti no koksnes. Zāģmateriāli ir videi draudzīgi materiāli, jo tie ir pilnīgi dabīgi, un, nonākot atpakaļ vidē pēc to lietošanas beigām, nenodara ekoloģisku kaitējumu. Zāģmateriālos ietilpst dēļi, brusas, mieti, baļķi.

Zāģmateriāli piemēroti visdažādākajām vajadzībām. Piedāvājumā ir gan žāvēti, gan nežāvēti materiāli, ar vai bez apstrādes. Būvniecībā ieteicams izmantot egles kokmateriālus, galdniecībai – gan egles, gan priedes kokmateriālus.

Dēļus ražo no labas kvalitātes zāģbaļķiem, no kuriem izzāģē serdi. Materiālu sazāģē neapzāģētos dēļos un tad – apzāģētos dēļos.

Zāģbaļķus sagatavo no dzīviem, augošiem kokiem. Tos izmanto tālākai ražošanai, piemēram, zāģmateriālu izgatavošanai. Zāģmateriāli paredzēti arī mēbeļu sagatavēm un apdares dēļu izgatavošanai.

Lasiet vairāk: https://www.buvelementi.lv/zagmateriali

Apdares dēļi

Apdares dēļi ir dabīgs un ekoloģiski tīrs koksnes produkts, kas mājoklim piešķirs īpašu auru un dizainu. Apdares dēļi ir paredzēti gan iekšējai, gan ārējai apdarei.

Apdares dēļi iekšdarbiem var būt gan no priedes, gan egles. Pirms izvēlēties piemērotāko, ir jāņem vērā abu materiālu atšķirīgās īpašības. Priedes koksne ir daudzkrāsaina un laika gaitā kļūst tumšāka, tādēļ šādi apdares dēļi vislabāk iederēsies plašās, gaišās telpās, kur tumšais dēļu tonis neradīs nomācošu efektu. Priede, atšķirībā no egles, vieglāk padodas krāsošanai. Apdares dēļi no egles ir gaišāki, laika gaitā var nedaudz nodzeltēt, bet to iespējams viegli novērst. Tie lieliski iederēsies mazās un vāji izgaismotās telpās.

Apdares dēļi iekšdarbu vajadzībām var būt gandrīz jebkādā formā un ar dažāda veida profilu. Biezumā tiem jābūt sākot no 9 mm, taču telpās ar paaugstinātu mitruma līmeni vajadzētu izmantot biezākus dēļus, lai mazinātu izplešanās un saraušanās risku.

Apdares dēļi ārdarbiem parasti tiek izgatavoti no egles koksnes. Tā ir blīva, izturīga un ar mazu deformācijas risku. Apdares dēļi no egles ir ilgmūžīgi, tos nav nepieciešams impregnēt ar aizsarglīdzekļiem. Fasādēm ieteicams izmantot pusspundes apdares dēļus. Nelieliem fasādes virsmas laukumiem piemērotāki būs šauri dēļi ar izteiktu profilu, savukārt plats un neuzkrītošs profils piestāvēs lielāku fasāžu nosegšanai. Jo biezāki ir apdares dēļi, jo mazāks risks, ka tie deformēsies mitruma ietekmē un jo ilgāk tie kalpos. Ārējai apdarei ieteicams izvēlēties vismaz 18 mm biezus dēļus.

Lasiet vairāk: https://www.buvelementi.lv/