"Rīgas piensaimnieka" apgrozījums pērn pieaudzis par 2,7%

Rīga, 25.maijs, LETA. Koncernā "Food Union" ietilpstošais piena pārstrādes uzņēmums "Rīgas piensaimnieks" pagājušajā gadā strādāja ar 33,532 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga vairākkārt un bija 5,919 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka, 2018.gada 1.janvārī stājoties spēkā izmaiņām Uzņēmumu ienākuma nodokļa likumā, kompānija līdz nullei samazināja 2016.gada 31.decembrī atzītās atliktā nodokļa saistības 3,414 miljonu eiro apmērā, šo saistību samazinājumu iekļaujot ieņēmumos pagājušā gada peļņas aprēķinā.

Kompānijas vadība norāda, ka pērn izejvielu cenas pieauga no vēsturiski zemākā līmeņa līdz vēsturiski augstākajam, tostarp galvenais faktors, kas ietekmēja izejvielu cenu kāpumu, bija starptautiskos tirgos pieaugušais pieprasījums pēc piena taukiem. "Iepriekšminētais nepastāvīgums ierobežoja spēju rūpniecībai augt, kā arī apgrūtināja prognozējamu tirdzniecības nosacījumu veidošanu savstarpējam darbam ar klientiem. Tomēr sabiedrībai izdevās palielināt apgrozījumu par 2,7%, galvenokārt atbalstot izaugsmi ar pārdomātiem mārketinga risinājumiem un koncentrēšanos uz pozitīvu patērētāju pieredzi," teikts kompānijas vadības ziņojumā.

Kompānijas vadība arī atzīmē, ka pērn uzņēmums īpaši pievērsās jaunu produktu ieviešanai un iekšējo ražīguma rezervju meklēšanai ražošanā, loģistikā un citās darbības funkcijās. Kompānijas pārdošanas apmēri Latvijā un Igaunijā pērn bija galvenais izaugsmes virzītājspēks, savukārt citās Eiropas Savienības (ES) valstīs un ārpus ES esošo valstu eksporta tirgiem bija dažādi vietējie izaicinājumi.

2016.gadā "Rīgas piensaimnieks" strādāja ar 32,635 miljonu eiro apgrozījumu un 564 317 eiro peļņu.

"Rīgas piensaimnieks" reģistrēts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2 625 296 eiro. Uzņēmums ražo apmēram 100 produktu, tostarp pazīstamākie ir biezpiena sieriņš "Kārums", kā arī kausētie sieri "Dzintars".

"Food Union" grupā bez "Rīgas piensaimnieka" ietilpst arī "Rīgas piena kombināts", "Valmieras piens", saldējuma ražotāji "Premia" Igaunijā un Lietuvā, uzņēmumi "Premier Is" un "Hjem Is" Dānijā, "Isbj¸rn Is" Norvēģijā, "Alpin57Lux" Rumānijā, "Ingman Ice Cream" Baltkrievijā, "Hladokombinat No.1" Krievijā, kā arī divas piena ražošanas rūpnīcas Ķīnā.