"LMT Retail & Logistics" apgrozījums pērn pieauga par 16,1%, peļņa - par 86,04%

Rīga, 25.maijs, LETA. Telekomunikāciju uzņēmums SIA "LMT Retail & Logistics" pērn strādāja ar 81,789 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 86,04% un sasniedza 4,611 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā skaidrots, ka apgrozījuma pieaugumu sekmējis viedtālruņu pārdošanas apjomi, jo klienti arvien vairāk iegādājoties iekārtas ar augstāku veiktspēju, liekāku displeju un labākām fotogrāfēšanas iespējām. Pērn iznākot tādiem jauniem viedtālruņiem kā "Samsung Galaxy S8", "Samsung Note 8", "Iphone 8" un "Iphone X" ievērojami jeb par 7% pieaugusi vidējā pārdošanas cena.

Vadības ziņojumā norādīts, ka pērn strauji attīstījās viedpalīgu preču kategorija, kā arī pieauga un attīstījās televizoru preču grupas pārdošana. "LMT Retail & Logistics" turpināja arī stiprināt savu mazumtirdzniecības tīklu, realizējot jau iepriekšējos gados noteikto mērķi attīstīt jauno klientu apkalpošanas centra konceptu. Tāpat kompānija turpināja telekomunikāciju servisa centra (TSC) attīstību, bet TSC filiāles Lietuvā un Igaunijā uzsāka sadarbību ar apdrošināšanas kompānijām.

Kompānijas peļņu galvenokārt ietekmējusi sekmīga viedtālruņu, to aksesuāru un viedpalīgu realizācija, kā arī veiksmīga Latvijas mobilo sakaru operatora "Latvijas Mobilā Telefona" (LMT) pakalpojumu pārdošana un klientu apkalpošana.

2018.gadam "LMT Retail & Logistics" plāno turpināt klientu apkalpošanas centru jaunā dizaina īstenošanu, rekonstruējot 10 klientu centrus un pārvietojot tos atbilstoši jaunajam dizainam. Tāpat kompānija plāno attīstīt jaunu pakalpojumu, kas nestu papildu ieņēmumus apgrozījumam un peļņai, kā arī būtisku uzmanību vērsīs LMT Mājas viedtelevīzijas pakalpojuma izplatīšanai un LMT pakalpojumu realizācijai. Kompānija turpinās arī attīstīt TSC darbību, slēdzot jaunus autorizācijas līgumus ar ražotājiem un vienošanās ar apdrošināšanas kompānijām Latvijā, kā arī turpinās pētīt iespējas piedāvāt un sniegt savus pakalpojumus Skandināvijas tirgum. "LMT Retail & Logistics" plāno palielināt klientu apkalpošanas kvalitatīvos un peļņas rādītājus.

Telekomunikāciju uzņēmums "LMT Retail & Logistics" dibināts 1994.gada decembrī un tā pamatkapitāls ir 43 397 eiro.

Kompānijas vienīgais īpašnieks ir LMT.

2016.gadā kompānija strādāja ar 70,446 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,65% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,72% un bija 2,478 miljoni eiro.

"LMT Retail & Logistics" pamatdarbība ir sakaru iekārtu un to aksesuāru tirdzniecība, datortehnikas un to aksesuāru tirdzniecība, kā arī LMT pakalpojumu realizācija un klientu apkalpošana.