"Lāses AM" plāno ieguldīt 1,453 miljonus eiro zīdītājgovju kompleksa būvniecībā

Rīga, 24.maijs, LETA. Gaļas pārstrādātājs "Lāses AM" plāno ieguldīt 1,453 miljonus eiro zīdītājgovju kompleksa būvniecībā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Investīciju projekta īstenošanai "Lāses AM" plāno piesaistīt finansējumu Eiropas Savienības (ES) Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās". Būvdarbus plānots veikt ''Kolumbos'', ''Pūpoliņos'', Rumbas pagastā, Kuldīgas novadā.

Iepirkumam pievienotajā tehniskajā specifikācijā teikts, ka "Lāses AM" plāno būvēt zīdītājgovju novietni, kura paredzēta 240 liellopiem un 240 teļiem. Zīdītājgovju novietnes ziemeļu galā plānota šķidrmēslu starpkrātuve piecu kubikmetru tilpumā, kura paredzēta šķidrmēslu novietošanai un uzglabāšanai.

"Lāses AM" projekta ietvaros plāno būvēt arī lopbarības pārstrādes ēku, kura paredzēta lopbarības novietošanai, uzglabāšanai un sagatavošanai kombinētai barībai, kā arī siena šķūni sausās lopbarības novietošanai un uzglabāšanai. Siena šķūnis paredzēts aptuveni 5000 kubikmetru siena novietošanai.

Plānots celt arī cilindrisku dzelzsbetona šķidrmēslu krātuvi trīs kubikmetru platībā, kā arī kvadrātisku dzelzsbetona šķidrmēslu starpkrātuvi 30 kubikmetru platībā, kura paredzēta šķidrmēslu savākšanai no sausā mēslu glabāšanas laukuma un transportēšanai uz otru šķidrmēslu krātuvi, kuras platība ir trīs kubikmetri.

Pretendentiem piedāvājumi iepirkumu konkursā jāiesniedz līdz šā gada 13.jūnijam, plkst.17.

Jau ziņots, ka 2016.gadā "Lāses AM" sāka realizēt Lauku atbalsta dienesta (LAD) projektu lauksaimniecības jomā, pārbūvējot liellopu novietni, uzbūvējot betonētu laukumu pie novietnes un iegādājoties jaunus pamatlīdzekļus lauksaimniecības vajadzībām, kā arī būvmateriālus stacionārā žoga izbūvei, bet pērn plānoja sākt īstenot jaunu projektu par pamatlīdzekļu iegādi lauksaimniecības vajadzībām, piesaistot Eiropas Savienības (ES) finansējumu.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2017.gadā "Lāses AM" strādāja ar 5,108 miljonu eiro apgrozījumu un 257 066 eiro.

"Lāses AM" ir reģistrēts 1996.gadā un tā pamatkapitāls ir 281 728 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Aigars Melderis.