"Maxima Latvija" šogad investēs aptuveni 1,2 miljonus eiro mazā formāta veikalu "Maxima Express" tīkla izveidē

Rīga, 23.maijs, LETA. Mazumtirdzniecības veikalu tīkls SIA "Maxima Latvija" šogad investēs aptuveni 1,2 miljonus eiro mazā formāta veikalu "Maxima Express" tīkla izveidē, aģentūra LETA uzzināja uzņēmumā.

Pēc "Maxima Latvija" paustā, sākot ar šā gada jūniju, uzņēmums līdz gada beigām plāno atvērt vidēji vienu "Maxima Express" veikalu mēnesī.

Pirmais "Maxima Express" veikals, kas būs pirmais visā "Maxima Grupe" veikalu tīklā Baltijā, tiks atklāts ceturtdien, 24.maijā, plkst.9 Merķeļa ielā, Rīgā. Līdz ar minētā veikala atklāšanu "Maxima Latvija" sāks darbību "convenience store" jeb mazā formāta veikalu tirgus segmentā.

Veikalā pircējiem būs pieejams "Maxima Latvija" zīmola "Meistara Marka" gatavo ēdienu līnijas produkcija gan uz vietas, gan līdzņemšanai, karstie dzērieni, kā arī citas preces.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Maxima Latvija" apgrozījums 2016.gadā bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija. Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido triju formātu 154 veikali - 126 "Maxima X", 24 "Maxima XX" un četri "Maxima XXX" veikali -, kas atrodas 46 apdzīvotās vietās Latvijā.