Poligrāfijas uzņēmuma "Baltijas Banknote" apgrozījums pērn samazinājās par 3,6%

Rīga, 18.maijs, LETA. Poligrāfijas uzņēmums SIA "Baltijas Banknote" pagājušajā gadā strādāja ar 2,507 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,6% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga vairākkārt un bija 779 966 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gada pārskata vadības ziņojums liecina, ka pērn kompānija orientējās uz ārzemju, īpaši uz tuvāko kaimiņvalstu, tirgiem un ārpus Eiropas Savienības esošajiem tirgiem, tādējādi stiprinot pozīcijas nozarē.

Vadības ziņojumā norādīts, ka 2018.gadā uzņēmums plāno turpināt attīstīt saimniecisko darbību, palielināt apgrozījumu, galvenokārt balstoties uz ārvalstu pasūtījumiem, apmeklēt konferences, lai pilnveidotu zināšanas nozares attīstībā un piesaistītu potenciālos starptautiskos klientus, kā arī pastāvīgi strādāt pie iekārtu modernizācijas, lai ekonomētu izejvielas, energoresursus un uzlabotu ražošanas kvalitāti.

2016.gadā "Baltijas Banknote" strādāja ar 2,601 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 30,1% mazāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 80,1%, sasniedzot 63 715 eiro.

"Baltijas Banknote" reģistrēta 1991.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 4,748 miljoni eiro. Kompānijas kapitāldaļas vienādās daļās pieder Matīsam Puntem, Emīlam Puntem un Annijai Puntei. Kompānijas pamatdarbība ir poligrāfijas pakalpojumu sniegšana un droši drukāto darbu izstrāde un ražošana.