Papīra izstrādājumu vairumtirgotāja "Go Paper (Europe)" apgrozījums pērn samazinājās par 5,7%

Rīga, 17.maijs, LETA. Papīra izstrādājumu vairumtirgotāja SIA "Go Paper (Europe)" apgrozījums pērn bija 57,426 miljoni eiro, kas ir par 5,7% mazāk nekā 2016.gadā, savukārt tā peļņa saruka 2,3 reizes un bija 671 302 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Vadības ziņojumā teikts, ka iepriekšējos darbības periodos, tostarp 2017.gadā, uzņēmuma saimnieciskie darījumi tika veikti ASV dolāra valūtā. Ņemot vērā, ka pērn tika paaugstināta iepirkuma cena un īstenoti ASV dolāra valūtas izmantošanas ierobežojumi, uzņēmums aizvadītā gada novembrī zaudēja lielākos klientus un līdz šim "Go Paper (Europe)" nav izdevies situāciju mainīt.

Atbilstoši ziņojumam, šā gada februārī darbību pārtrauca uzņēmumu apkalpojošā banka "ABLV Bank" un līdz šim "Go Paper (Europe)" nav izdevies atvērt kontus kādā citā kredītiestādē. Ņemot vērā minēto, uzņēmuma vadībai nav pārliecības, ka 2018.gadā "Go Paper (Europe)" izdosies saglabāt iepriekšējo gadu rādītājus.

Vienlaikus uzņēmums minēto iemeslu dēļ neplāno pārtraukt darbību, jo tam ir parakstīts līgums par "Back Office" pakalpojumu sniegšanu. Tāpat tiek turpinātas pārrunas ar kredītiestādēm par kontu atvēršanas iespējām un, spriežot pēc pašreizējās situācijas, "Go Paper (Europe)" vadība prognozē, ka tās būs veiksmīgas.

Ziņojumā norādīts, ka uzņēmuma vadība neplāno samazināt esošo darbinieku skaitu un darba algu. Vienlaikus "Go Paper (Europe)" meklē iespējas, lai atjaunotu sadarbību ar bijušajiem klientiem un uzņēmuma darbības rādītāji varētu atgriezties iepriekšējo darbības periodu līmenī.

"Go Paper (Europe)" apgrozījums 2016.gadā bija 60,868 miljoni eiro, bet peļņa - 1,515 miljoni eiro.

SIA "Go Paper (Europe)" dibināta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3000 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Kiprā reģistrēts uzņēmums "Eranville Holdings Limited".