Bērnu rehabilitācijas centram "Poga" pirmajos divos mēnešos saziedoti 1243 eiro

Rīga, 16.maijs, LETA. Labdarības akcijas "Šķiro un ziedo bērnu kustību priekam" divu mēnešu laikā bērnu rehabilitācijas centram "Poga" ar vides apsaimniekotāja "Latvijas Zaļais punkts" starpniecību saziedoti 1242,9 eiro, aģentūru LETA informēja labdarības akcijas pārstāve Ilze Čikule.

Ziedojumi vākti, nododot atkritumus pie 22 "Maxima" veikaliem izvietotajos atkritumu šķirošanas konteineros Rīgā. "Latvijas Zaļais punkts" par katru nodoto kilogramu ziedoja 10 centus bērniem ar kustību traucējumiem. Kopumā otrreizējai pārstrādei akcijas laikā savākti 12 429 kilogrami.

Visvairāk atkritumus šķirojuši Pārdaugavas iedzīvotāji un viesi, kuri otrreizējo izejvielu pārstrādei nodeva 3504 kilogramus K.Ulmaņa gatvē 88A, Vienības gatvē 113 un Mūkusalas ielā 73.

"Latvijas Zaļais punkts" direktors Kaspars Zakulis norādīja, ka videi draudzīgs dzīvesveids Latvijā, tāpat kā citviet pasaulē, kļūst arvien populārāks, tomēr ne visi Latvijas iedzīvotāji joprojām izprot atkritumu šķirošanas nozīmību. "Patiesi liels prieks, ka, sniedzot iespēju ar atkritumu šķirošanas starpniecību veikt ziedojumu smagi slimu bērnu atlabšanai, daudzi Rīgas iedzīvotāji un viesi ir aizdomājušies par šādas - šķietami nelielas - aktivitātes ilgtermiņa ietekmi," norādīja Zakulis.

Viņš papildināja, ka kampaņas norises vietās savākto otrreizējo izejvielu daudzums kopš labdarības akcijas sākuma palielinājies par 11%, salīdzinot ar laika periodu pirms tās.

Līdz maija beigām ikviens Rīgas iedzīvotājs un viesis ir aicināts iesaistīties kampaņā "Šķiro un ziedo bērnu kustību priekam", šķirojot atkritumus un pārvēršot tos ziedojumā ikreiz, kad atkritumi iemesti konteineros, kas izvietoti pie 22 "Maxima" veikaliem Rīgā.

Kā ziņots, "Maxima Latvija" apgrozījums 2016.gadā bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija. Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido triju formātu 154 veikali - 126 "Maxima X", 24 "Maxima XX" un četri "Maxima XXX" veikali -, kas atrodas 46 apdzīvotās vietās Latvijā.