"Mārupes metālmeistara" apgrozījums pērn audzis par 30,6%

Rīga, 15.maijs, LETA. Metālapstrādes uzņēmuma AS "Mārupes metālmeistars" apgrozījums 2017.gadā bija 9,215 miljoni eiro un tas ir pieaugums par 30,6% salīdzinājumā ar 2016.gadu, bet uzņēmuma gūtā peļņa pērn auga vairāk nekā sešas reizes un bija 650 016 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma pieaugums saistīts ar ražotnes attīstību un ražojumu kvalitātes paaugstināšanu. 2016.gada decembrī "Mārupes metālmeistars" noslēdza līgumu par Eiropas Savienības struktūrfondu projekta īstenošanu, kas paredz jaunas ražošanas ēkas būvniecību.

Savukārt peļņas palielinājumu pērn uzņēmuma vadība skaidro gan ar pieprasījuma kāpumu, kas saistīts ar ekonomisko izaugsmi valstī, gan ar izmaiņām apkalpošanas servisā un veiktajiem ražojumu kvalitātes un uzskaites uzlabojumiem.

Šogad uzņēmums plāno palielināt apgrozījumu par 15%. "Mārupes metālmeistars" turpinās uzlabot esošās ražotnes, tajā skaitā plānots iegādāties jaunas ražošanas iekārtas. Liels uzsvars tiks likts uz jaunās ražošanas ēkas būvniecību.

"Mārupes metālmeistars" patlaban darbojas divās ražotnēs Ozolniekos.

2016.gadā "Mārupes metālmeistars" strādāja ar 7,056 miljonu eiro apgrozījumu un guva 102 710 eiro peļņu.

"Mārupes metālmeistars" dibināts 1999.gadā. "Mārupes metālmeistars" ražo tērauda jumtu un sienu segumus, ūdens noteksistēmas un visus nepieciešamos papildelementus jumtu ierīkošanai, kā arī dažādu gabarītu metāla konstrukcijas. Visa kompānijas produkcija pazīstama ar preču zīmi "Metalmaster".

Izplatītākie uzņēmuma produkti ir tērauda jumtu un sienu segumi, ūdens noteksistēmas, papildelementi, sniega aiztures un drošības barjeras, dūmvadu un skursteņu elementi, jumtu lūkas un dažādas metāla konstrukcijas.

Uzņēmums ražo produkciju gan privātajam sektoram, gan sabiedriskajām un industriālajām ēkām. Metāla konstrukciju ražošanā tiek piedāvāts pilns pakalpojumu klāsts - sākot no projekta izstrādes un produkcijas izgatavošanas līdz pat montāžai objektā. Tiek ražotas gan standarta, gan nestandarta visdažādāko gabarītu metāla konstrukcijas - viss nepieciešamais angāriem, daudzstāvu autostāvvietām, tirdzniecības centriem, sabiedriskās nozīmes un industriālajām būvēm. Pēc klienta pieprasījuma tiek ražoti arī citi metāla izstrādājumi - balkonu margas, ugunsdzēsēju kāpnes, metāla sētas, reklāmas stendi.