"Pļaviņu komunālajiem pakalpojumiem" iecelts jauns vadītājs

Jelgava, 14.maijs, LETA. Pašvaldības SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" turpmāk vadīs Normunds Liepnieks, lēmuši novada domes deputāti.

Konkursā uz uzņēmuma valdes locekli pieteikušies divi pretendenti, un, pašvaldības komisijai izvērtējot pretendentu profesionalitāti un kompetenci - izglītību, pieredzi, zināšanas par nozari, finansēm, vadīšanu, motivācijas metodēm, personīgās kompetences - pieņemts lēmums amatam virzīt Liepnieku. Dome viņa kandidatūru apstiprināja.

Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Kitajeva aģentūru LETA informēja, ka līdz šim jaunais komunālā uzņēmuma vadītājs strādājis degvielas tirdzniecības uzņēmumā SIA "RNS-D" un AS "Citadele banka".

Jau ziņots, ka saskaņā ar novada domes sēdē pieņemto lēmumu un uzņēmuma kapitāldaļu turētāja pārstāvja lēmumu no "Pļaviņu komunālo pakalpojumu" valdes locekles amata atsaukta Ludmila Lencberga.

Aģentūra LETA noskaidroja, ka Lencbergas darbs domē vērtēts jau februārī, jo uzņēmums domei paziņojis par nespēju samaksāt kārtējos maksājumus 22 000 eiro apmērā par aizdevumu Valsts kasē, kas ņemts, lai nodrošinātu kurināmo apkures sezonā. Tāpat uzņēmumā esot bijušas problēmas personāla vadības jautājumos.

Izvērtējot minēto, domes priekšsēdētājs Aigars Lukss (V) jau februārī aicināja lemt par "Pļaviņu komunālo pakalpojumu" valdes locekles atsaukšanu no amata, taču priekšlikums neguva pietiekamu deputātu atbalstu. Savukārt vēlāk, izvērtējot uzņēmuma darbību un vadītājas spēju nodrošināt stabilu komunālā uzņēmuma darbību, pieņemts lēmums Lencbergu no amata atbrīvot.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Lencberga uzņēmumu vadīja kopš 2015.gada 8.oktobra.