IT uzņēmuma "Also Latvia" apgrozījums pērn pieauga par 7,1%

Rīga, 14.maijs, LETA. Informācijas tehnoloģijas (IT) uzņēmums SIA "Also Latvia" pērn strādāja ar 60,204 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,1% vairāk nekā iepriekšējā gadā, bet kompānijas peļņa pieauga 2,5 reizes un bija 345 150 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā minēts, ka kompānijas apgrozījuma pieaugums ir skaidrojams ar starptautiskos tirgos pārdoto apmēra samazinājumu un darbības stratēģijas attīstību atbilstoši tirgus tendencēm. Tāpat "Also Latvia" turpināja stiprināt savas produktu vairumtirdzniecības konkurētspēju Latvijas tirgū un paralēli strādāja pie "Also" grupas iniciatīvas attīstīt mākoņu skaitīšanas un digitālo produktu pārdošanas platformu. Tāpat kompānija fokusējās uz pievienotās vērtības IT produktiem un pakalpojumu attīstību, paralēli attīstot jaunus preču eksporta kanālus.

Vadības ziņojums liecina, ka 2018.gadā kompānija plāno apgrozījuma pieaugumu vietējā tirgū, jo Latvijas ekonomika un iepriekšējos gados izveidotā klientu bāze un uzticība kompānijai dos pamatu tam, lai tā turpinātu veiksmīgi attīstīt savu saimniecisko darbību.

IT uzņēmums SIA "Also Latvia" dibināts 1995.gada decembrī un tā pamatkapitāls ir 1,200 miljoni eiro, kompānija pilnībā pieder Šveices holdingkompānijai "Also Holding".

2016.gadā kompānija strādāja ar 56,206 miljonu eiro apgrozījumu un nopelnīja 139 956 eiro.

Kompānijas pamatdarbība ir IT produktu vairumtirdzniecība un tā balsta savu uzņēmējdarbības stratēģiju uz trim galvenajiem pīlāriem, kas ir IT produktu vairumtirdzniecība, pievienotās vērtības IT produktu izplatīšana un IT risinājumi, un pakalpojumu sniegšana.