Apdares dēļu ražotājs "Hornbaek Baltic" pērn provizoriski palielinājis apgrozījumu par 15-20%

Rīga, 11.maijs, LETA. Kokmateriālu izstrādājumu ražotāja un tirgotāja "Hornbaek Baltic" apgrozījums pērn provizoriski palielinājies par 15-20% salīdzinājumā ar gadu iepriekš, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma izpilddirektors Jānis Dišlers.

Viņš piebilda, uzņēmuma prognozētā peļņa bijusi 500 000 līdz 600 000 eiro.

Dišlers teica, ka uzņēmumam pērn salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu izdevās uzlabot finanšu rezultātus, galvenokārt pateicoties eksportam. Viņš atgādināja, ka patlaban kompānija pamatā realizē produkciju Skandināvijas valstīs, tostarp Dānijā, Zviedrijā un Norvēģijā. Uzņēmums eksportē gandrīz 100% saražotās produkcijas.

Pēc viņa sacītā, uzņēmums šogad plāno nostiprināt esošo finanšu rezultātu, ņemot vērā straujo izaugsmi 2017.gadā. "Manā skatījumā 2018.gads mums būs nelielas izaugsmes un nostiprināšanās gads," uzsvēra Dišlers.

Viņš arī pastāstīja, ka tirgus situācija uzņēmuma pārstāvētajā nozarē šogad varētu būt līdzīga kā gadu iepriekš. "Loģiski, ka visi cīnās par izejmateriāliem, tajā skaitā mēs, kas ir ikdienas darbs, bet nepieciešamo izejmateriālu apmēru sagādāsim. Par to nav šaubu," teica Dišlers.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā "Hornbaek Baltic" strādāja ar 8,241 miljona eiro apgrozījumu un 267 350 eiro peļņu.

Kompānija reģistrēta 1992.gadā un uzņēmuma pamatkapitāls ir 3,984 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Dānijas uzņēmums "Hornbaek Traevarefabrik". Informācija kompānijas mājaslapā liecina, ka "Hornbaek Baltic" (bijušais "Rīgas Tonis") ražo un eksportē priedes koka apdares materiālus telpu iekšējai apdarei.