"Booking Group" apgrozījums pērn pieauga par 70%

Rīga, 9.maijs, LETA. Latvijas tiešsaistes rezervācijas pakalpojumu uzņēmuma SIA "Booking Group" apgrozījums pērn sasniedza 27,916 miljonus eiro, kas ir par 70,4% vairāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt kompānijas provizoriskā peļņa būs apmēram 300 000 eiro, aģentūru LETA informēja "Booking Group" satura mārketinga un komunikācijas vadītājs Andrejs Ambarovs.

Viņš piebilda, ka auditētā peļņa būs zināma līdz 1.augustam, kad kompānija Uzņēmuma reģistrā iesniegs gada pārskatu.

Viņš norādīja, ka pērn kompānijas izaugsme bija iespējama, pateicoties principa "būt kopā ar klientu pirms nomas, tās laikā un pēc tās" ievērošanai, augstam apkalpošanas līmenim, novatorisku tehnoloģiju izmantošanai, kā arī pastāvīgai jaunu tirgu meklēšanai un to iekarošanai. Tāpat izaugsmi nodrošināja arī kompānijas darbinieku centieni un komandas saliedētībai.

Patlaban "Booking Group" sniedz automašīnu nomas tiešsaistes rezervēšanas pakalpojumus vairāk nekā 20 000 nomas vietās 150 pasaules valstīs, izmantojot interneta vietnes "EconomyBookings.com" un "Avtoprokat.ru". Kā arī kompānijai ir vairāk nekā 850 partneru visā pasaulē, to skaitā, pasaules lielākie autonomas uzņēmumi, kā "Enterprise Holdings", "Dollar Thrifty Automotive Group", "Europcar", "Sixt" un daudzi citi, kas ļauj "Booking Group" piedāvāt plašu, visa veida transportlīdzekļu klašu izvēli par izdevīgām cenām.

Ambarovs norādīja, ka kompānijas nākotnes attīstības plāni ir optimistiski, kā arī ir izveidots un jau darbojas viesnīcu rezervēšanas pakalpojums, ar kuru tuvākajā laikā būs iespējams rezervēt arī ceļojumus.

"Booking Group" satura mārketinga un komunikācijas vadītājs atzīmēja, ka kompānija ir izaugusi par vienu no pasaules līderiem tiešsaistes auto rezervēšanas tirgū, un 9.maijā atzīmē savu 10 gadu jubileju.

"Booking Group" ir Latvijā izveidots tiešsaistes rezervācijas pakalpojumu uzņēmums.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Booking Group" dibināts 2008.gada maijā un tā pamatkapitāls ir 3160 eiro.

2016.gadā kompānija strādāja ar 16,383 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1% mazāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt kompānijas zaudējumi sasniedza 78 804 eiro apmēru.

Kompānijas 45% kapitāldaļas pieder valdes priekšsēdētājam Igoram Demčakovam, 45% finanšu nomas uzņēmumam SIA "Silver Group", savukārt 10% kapitāldaļas pieder informāciju tehnoloģiju izplatītājam SIA "Binitex".