"Maxima Latvija" prezentēs jauno loģistikas centra "Abras" tehniku

Rīga, 7.maijs, LETA. Mazumtirdzniecības veikalu tīkls SIA "Maxima Latvija" šodien prezentēs jauno, videi draudzīgo loģistikas centra "Abras" tehniku, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Sadarbībā ar Vācijas iekrāvēju tehnikas ražotāju "Jungheinrich AG", veikalu tīkla "Maxima Latvija" loģistikas centrā "Abras" pilnībā nomainīs esošo loģistikas centra tehniku uz 78 moderniem ar litija-jonu akumulatoru darbināmiem iekrāvējiem, kas ir videi draudzīgāki un tiek izmantoti arī tādu elektrisko automobiļu kā "Tesla" ražošanā.

Prezentācijas laikā "Maxima Latvija" pārstāvji iepazīstinās ar jaunās tehnoloģijas iekrāvēju iespējām un ieguvumiem, ko tie sniegs uzņēmumam.

Pasākumā piedalīsies "Maxima Latvija" operacionālā vadītāja Kristīne Āboltiņa, "Jungheinrich AG" pārdošanas viceprezidents Ziemeļaustrumeiropā Hanss-Herberts Šulcs un Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone

Jaunās tehnikas prezentācija norisināsies plkst.12 "Maxima Latvija" loģistikas centrā "Abras", Krustkalnos, Ķekavas pagastā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Maxima Latvija" apgrozījums 2016.gadā bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija. Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido triju formātu 154 veikali - 126 "Maxima X", 24 "Maxima XX" un četri "Maxima XXX" veikali -, kas atrodas 46 apdzīvotās vietās Latvijā.