Trikotāžas ražotājai "Rita" apgrozījums pērn samazinājies par 11,3%

Rīga, 3.maijs, LETA. Trikotāžas ražotājas AS "Rita" apgrozījums pagājušajā gadā bija 1,075 miljoni eiro, kas ir par 11,3% mazāk nekā 2016.gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājās vairākkārt un bija 29 213 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma samazinājums saistīts ar darbības diversifikāciju, pārkvalificējoties no pilna cikla produkcijas piegādātāja uz adīšanas un šūšanas pakalpojumu sniedzēju.

Pērn "Rita" trikotāžas izstrādājumu realizācijas apmērs samazinājies par 32%, kamēr adīšanas un šūšanas pakalpojumu realizācijas apmērs pieaudzis 2,3 reizes un veidoja 32% no kopējā apgrozījuma (2016.gadā - 12%).

Savukārt zaudējumi pērn radušies tādēļ, ka norakstīta nelikvīda gatavā produkcija, kā arī nelikvīdi izejmateriāli. Tāpat norakstīti bezcerīgie debitoru parādi, skaidrots vadības ziņojumā.

Pēc kompānijas vadības minētā, "Rita" arī turpmāk plāno piesaistīt jaunus klientus no Eiropas ar augstākām iepirkšanas cenām un turpināt piesaistīt jaunus apakšuzņēmējus šūšanas pakalpojumu nodrošināšanai.

2016.gadā "Rita" strādāja ar 1,212 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 477 752 eiro zaudējumus.

Trikotāžas fabrika "Rita" tika dibināta 1924.gadā. "Rita" nodarbojas ar adīšanu, audumu krāsošanu, apdari, šūšanu, ražo trikotāžas izstrādājumus sievietēm, bērniem un vīriešiem. Trikotāžas fabrikas "Rita" mājaslapā teikts, ka uzņēmums 98-99% saražotās produkcijas eksportē, tostarp vairāk nekā puse tiek ražota Zviedrijas apģērbu mazumtirgotājam "Hennes&Mauritz" (H&M), kā arī tādiem klientiem kā "Seppälä", "MediWe", "Kwintet" un citiem.