Būvfirmas "Merks" apgrozījums pērn palielinājies par 68,3%

Rīga, 2.maijs, LETA. Būvfirmas SIA "Merks" apgrozījums 2017.gadā sasniedza 75,965 miljonus eiro, kas ir par 68,3% vairāk nekā 2016.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 15,431 miljona eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

No kopējā "Merks" apgrozījuma pērn 74% veidoja ēku būvniecība, 18% ieņēmumu saņemti no "Merks" būvēto dzīvokļu pārdošanas, bet 8% veidoja citi ienākumi. Kompānijas apgrozījumā 89% pērn veidoja privāto pasūtītāju projekti.

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka svarīgākie "Merks" pagājušā gada objekti bija daudzfunkcionālais tirdzniecības centrs "Akropole", komplekss "Z-torņi", Ventspils mūzikas vidusskola ar koncertzāli, Magdelēnas kvartāla pirmā kārta, kā arī interjera un dizaina priekšmetu komplekss "Decco centrs".

Pērn "Merks" nodeva ekspluatācijā dzīvojamo ēku kompleksa "Skanstes parks" otro kārtu ar 77 labiekārtotiem dzīvokļiem. Tāpat pabeigta pirmās kārtas būvniecība dzīvojamo ēku projektā "Gaiļezera nami", uzbūvējot pirmās trīs deviņstāvu ēkas ar 96 dzīvokļiem. Pērn "Merks" pārdeva 68 dzīvokļus.

Lai nodrošinātu pamatu turpmākajai dzīvokļu projektu attīstībai, "Merks" pagājušajā gadā iegādājās zemesgabalus Rīgā, Rūpniecības un Pētersalas ielā, kas dos iespēju tuvākajos gados uzbūvēt vēl 350 jaunus dzīvokļus.

Vadības ziņojumā teikts, ka laika posmā no 2017.gada sākuma līdz 2018.gada aprīlim "Merks" noslēgto jauno līgumu apmērs ir vairāk nekā 178 miljoni eiro, kas nodrošina stabilu līgumu portfeli 2018.gadam. 99% no jauno noslēgto līgumu apmēra ir ar privātajiem pasūtītājiem.

2016.gadā "Merks" strādāja ar 45,144 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 421 525 eiro zaudējumus.

"Merks" ir Igaunijas "Merko Ehitus" grupas uzņēmums, viens no vadošajiem būvniecības un nekustamo īpašumu attīstītājiem Latvijā.