Par 13% pieaudzis gaļas tirgotāja "Āmuļi" apgrozījums

Ventspils, 2.maijs, LETA. Priekules novadā reģistrētajam gaļas tirdzniecības uzņēmumam "Āmuļi" 2017.gadā par 13% pieaudzis apgrozījums, liecina "Firmas.lv" dati.

Uzņēmuma apgrozījums pieaudzis no 1,528 miljoniem eiro 2016.gadā līdz 1,717 miljoniem eiro pērn.

Uzņēmuma peļņa pieaugusi 2,7 reizes - no 3132 eiro 2016.gadā līdz 8307 eiro pērn.

"Āmuļu" galvenais saimnieciskās darbības veids ir svaigas gaļas tirdzniecība. Liellopi, cūkas un aitas dzīvsvarā tiek iepirkti no zemniekiem un lauksaimniecības uzņēmumiem, un pēc kautuves pakalpojumu izmantošanas tiek realizēta svaiga gaļa. Galvenā tirdzniecības vieta ir Liepājas Pētertirgus gaļas paviljons, kā arī gaļa tiek piegādāta Liepājas un Liepājas apkārtnes sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem.

2017.gadā "Āmuļi" attīstīja savu saimniecisko darbību un palielināja gaļas piegādes apjomus sabiedriskajai ēdināšanai, teikts uzņēmuma vadības ziņojumā. Papildus svaigas gaļas tirdzniecībai pērn tika realizēts jauns projekts - pelmeņu izgatavošana un realizācija Liepājas Pētertirgus paviljonā, radot jaunas darba vietas.

Šogad plānots paplašināt pelmeņu un citu gaļas produktu izgatavošanu un realizāciju.

"Āmuļi" 2017.gadā turpināja veikt ieguldījumus, un šogad plānots nodot ekspluatācijā savu gaļas pārstrādes cehu desu un gaļas konservu ražošanai, līdz ar to palielinot arī uzņēmuma darbinieku skaitu.