"Preiļu siers" pērn kāpinājis apgrozījumu par 3,7% un nopelnījis 1,1 miljonu eiro

Rīga, 2.maijs, LETA. Piena pārstrādes uzņēmums AS "Preiļu siers" pērn strādāja ar 59,913 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 6% - līdz 1,107 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka aizvadītais gads piena ražošanas un pārstrādes nozarē raksturojams ar samērā stabilām, pietiekami augstām piena iepirkuma cenām, bet tajā pašā laikā ievērojamām svārstībām piena pārstrādes produktu pārdošanas cenās.

Vienlaikus kompānija uzsver, ka, neraugoties svārstībām piena pārstrādes produktu pārdošanas cenās, aizvadītais gads esot bijis viens no veiksmīgākajiem gadiem "Preiļu siers" darbības vēsturē, jo kompānija iepirkta 129 000 tonnas piena, 10 407 tonnas vājpiena, kā arī saražoja 10 103 tonnas siera un 5712 tonnas sūkalu pulvera.

Pērn kompānija nodeva ekspluatācijā sūkalu pulvera ražotni, atrisinot svarīgāko vides aizsardzības prasību. Savukārt jaunā tvaika katla uzstādīšana ļāvusi būtiski samazināt gāzes patēriņu un par vairāk nekā 60% samazināt CO2 izmešu daudzumu.

"Preiļu siers" kā turpmākās attīstības prioritātes izvirzījis nostiprināt piena pārstrādes līdera pozīciju un būt vadošajam industriālo piena produktu ražotājam Latvijā. Šogad, atbilstoši pērn pieņemtajam lēmumam par iekšējo vadības un kontroles procesu uzlabošanu, kompānija plāno turpināt ieviest jauno grāmatvedības uzskaites un analīzes programmu.

Jau vēstīts, ka "Preiļu siers" 2016.gadā strādāja ar 57,752 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 5,1% un bija 1,177 miljoni eiro.

"Preiļu siers" ir reģistrēts 1991.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 5,146 miljoni eiro. Uzņēmuma ilggadējais valdes priekšsēdētājs ir Jāzeps Šņepsts.