"Transact Pro" apgrozījums pērn samazinājies par 9,7%

Rīga, 2.maijs, LETA. Maksājumu pakalpojumu sniedzēja "Transact Pro" apgrozījums pagājušajā gadā bija 15,644 miljoni eiro, kas ir par 9,7% mazāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa sarukusi par 14,8% un bija 5,821 miljons eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vienlaikus pagājušajā gadā "Transact Pro" izmaksājusi ārkārtas dividendes 1,2 miljonu eiro apmērā.

"Transact Pro" ieņēmumi no komisijas maksām par maksājumu apkalpošanu tiešsaistes maksājumu sistēmā pērn samazinājušies par 14,4% un bija 13,041 miljons eiro, ieņēmumi no komisijas maksām par banku vai monetāro finanšu iestāžu citu maksājumu apstrādi pieauguši par 74,8% un bija 1,547 miljoni eiro, bet ieņēmumi no komisijas maksām par maksājumu kontu un karšu apkalpošanu palielinājušies par 18,6% - līdz 864 500 eiro.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka šogad "Transact Pro" plāno palielināt rentabilitāti un darījumu apmēru, piesaistot jaunus klientus, kā arī plāno izmantot Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā licencētai iestādei paredzētās tiesības sniegt pakalpojumus citās Eiropas Savienības valstīs.

Tāpat "Transact Pro" vadība atzīmē, ka kompānija attīsta sniegtos pakalpojumus, pēta jaunu pakalpojumu sniegšanas iespējamību, kā arī tiek veiktas darbības, lai paplašinātu maksājumu karšu pieņemšanā iesaistīto darījumu partneru tīklu, kas dotu iespēju kompānijas klientiem piedāvāt izdevīgākus pakalpojumu nosacījumus un tarifus.

2016.gadā "Transact Pro" strādāja ar 17,332 miljonu eiro apgrozījumu un 6,83 miljonu eiro peļņu.

"Transact Pro" darbību uzrauga Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK). "Transact Pro" ir "MasterCard Europe" un "VISA Inc." pilntiesīgs dalībnieks.

"Transact Pro" reģistrēts 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir viens miljons eiro, un tā īpašnieki ir Marks Moskvins (90,2%) un Maksims Jaroševskis (9,8%).