Kokskaidu granulu ražotājs "Graanul Invest Energy" pērn nopelnījis 2,7 miljonus eiro

Rīga, 21.apr., LETA. Kokskaidu granulu ražotājs "Graanul Invest Energy" pērn strādāja ar 7,285 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 34,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 4,2 reizes - līdz 2,673 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn kompānija saražoja 167 954 tonnas granulu. Saražoto granulu apmērs samazinājās salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem saistībā ar izejvielu deficītu ražošanā, kas savukārt saistīts ar nelabvēlīgajiem apstākļiem mežizstrādes nozarē pagājušajā gadā.

Vienlaikus kompānijas vadība norāda, ka, neraugoties uz iepriekš minētajiem apstākļiem, uzņēmumam izdevās samazināt ražošanas izmaksas uz vienu saražoto granulu tonnu, optimizējot elektroenerģijas un ražošanas iekārtu uzturēšanas izmaksas.

Uzņēmuma vadība uzsver, ka šogad kompānija plāno turpināt darbu pie ražošanas attīstības.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā uzņēmums strādāja ar 5,427 miljonu eiro apgrozījumu un 632 403 eiro peļņu.

"Graanul Invest Energy" ir reģistrēts 2015.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Igaunijas kompānija "Graanul Invest".