Vācijas augsnes bagātinātāju ražotāja "Klasmann-Deilmann" apgrozījums pērn pieauga par 27,1%

Rīga, 20.apr., LETA. Vācijas augsnes bagātinātāju ražotājs "Klasmann-Deilmann" 7,245 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 27,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga piecas reizes un bija 609 026 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn kompānija turpināja ražot kūdras produkciju, pārdodot pircējiem jaunās ražas frēzkūdru un iepriekšējos periodos ražoto gabalkūdru. Turklāt kompānija strādāja pie jaunu kūdras lauku apgūšanas, nākamajām ražošanas sezonām, ražošanas iekārtu un tehnikas remonta un uzturēšanas.

Kompānijas vadība arī norāda, ka pērn kompānijas frēzkūdras ražošanas apmēri kubikmetros palielinājās par 33%. Turpretī gabalkūdras ieguves apmērs samazinājās par 66% salīdzinājumā ar 2016.gadu, kas ir saistīts ar nelabvēlīgajiem laika apstākļiem septembrī un oktobrī, kuru ietekmē kompānija nevarēja izpildīt gabalkūdras ražošanas plānus.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānija kūdras produkciju pērn realizēja tikai Eiropas Savienības valstīs. No kopējā realizētā kūdras produkcijas apmēra kubikmetros 15% kompānija pērn realizēja vietējā tirgū.

2018.gadā uzņēmums turpinās nodarboties ar kūdras ražošanu, kā arī plāno paaugstināt darba ražīgumu, produktivitāti.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā "Klasmann-Deilmann" strādāja ar 5,698 miljonu eiro apgrozījumu un 121 047 eiro peļņu.

Kompānija ir reģistrēta 1993.gadā un tās pamatkapitāls ir 5,7 miljoni eiro. Kompānija pieder "Klasmann-Deilmann GmbH" (99,96%), kā arī Verai Karjavčenko (0,04%).