Sūtījumu pārvadātāja "DPD Latvija" peļņa pērn pieaugusi par 36,2%

Rīga, 20.apr., LETA. Sūtījumu pārvadātāja SIA "DPD Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 15,606 miljonu eiro apmērā, kas ir par 22,9% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa pieaugusi par 36,2%, sasniedzot 1,341 miljonu eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2017.gadā "DPD Latvija" darbības rādītājus ietekmēja patērētāju ekonomiskās aktivitātes paaugstināšanās, kā arī e-komercijas popularitātes pieaugums gan Latvijā, gan arī citās Eiropas Savienības valstīs.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, pagājušajā gadā konkurence galvenokārt bija jūtama cīņā par tirgus daļu, kas izpaudās cenu samazināšanas aktivitātēs, nevis jaunu pakalpojumu vai kvalitātes uzlabošanas pasākumos. Tāpat nozarē saglabājās spiediens uz piegādes tarifiem, kas raksturīgs nelieliem tirgiem ar augstu konkurenci. "Šādos apstākļos par svarīgāko konkurējošo priekšrocību kļūst uzņēmumu spēja strādāt efektīvi, vienlaikus nodrošinot augstu pakalpojumu kvalitāti," piebilsts vadības ziņojumā.

2016.gadā "DPD Latvija" strādāja ar 12,702 miljonu eiro apgrozījumu un guva 984 704 eiro peļņu.

Kompānija "DPD Latvija" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 266 136 eiro. Vienīgais "DPD Latvija" akcionārs ir Francijas uzņēmums "Geopost SA", kas pilnībā pieder Francijas Pasta grupai "La Poste" un ir tās meitasuzņēmums.