"Aldaris": Bezalkoholiskā alus patēriņš Latvijā noteikti augs

Rīga, 20.apr., LETA. Bezalkoholiskā alus patēriņš Latvijā noteikti augs, intervijā aģentūrai LETA prognozēja alus darītavas "Aldaris" valdes locekle Sigita Ozola.

"Bezalkoholiskā alus patēriņš noteikti augs, tas arī ir saistīts ar patērētāju ieradumu maiņu, interesi par veselīgo dzīvesveidu. Bezalkoholiskā alus garša principā neatšķiras no alkoholiskā alus garšas, tas ir alus, ko var lietot aktīvās brīvdienās, pavadot laiku kopā ar draugiem. Eiropas tendences liecina, ka šis segments aug, bet pagaidām ir grūti prognozēt, cik strauja būs tā izaugsme Latvijā, jo mēs vēl esam tikai sākumposmā," sacīja Ozola.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka pieprasījums pēc bezalkoholiskā alus palielinājies arī visā Latvijas tirgū kopumā - bezalkoholiskā alus tirgus 2017.gadā audzis par 9%. "Arī pārdošanas apjomi liecina, ka interese par šiem produktiem ir ļoti liela. Pagājušajā gadā ieviesām divus jaunus produktus šajā kategorijā, bezalkoholisko lāgera un kviešu alu, un gada beigās bezalkoholiskais alus jau veidoja 7% no kopējā pārdotā "Aldara" alus produkcijas apjoma, kas ir ievērojama izaugsme," atzīmēja "Aldara" valdes locekle.



Pēc viņas teiktā, pagājušajā gadā "Aldarim" izdevies sasniegt 30% tirgus daļu bezalkoholiskā alus segmentā. ""Aldaris" 2017.gadu noslēdzis kā bezalkoholiskā alus kategorijas līderis ar ievērojamu pieaugumu un 30% tirgus daļu, kā arī ir izdevies palaist tirgū vairākus bezalkoholiskā alus veidus. Arī šogad turpināsim attīstīt bezalkoholiskā alus portfeli un iesim līdzi laikam. Domājams, ka pircēju interese par bezalkoholisko alu varētu tikai pieaugt," norādīja Ozola.

Savukārt vieglo alus dzērienu būtiski jaunumi šajā gadā nav gaidāmi. "Agrāk bijām palaiduši tirgū ļoti daudz jaunumu ļoti īsā laikā, līdz ar to nedodot tiem laiku tiešām nostabilizēties tirgū un atrast savu pircēju. Šobrīd šajā segmentā koncentrēsimies uz jau esošajiem produktiem un sekosim līdzi tendencēm. Ja jutīsim, ka patērētājs pieprasa kādu jaunu produktu, noteikti šo vēlmi apmierināsim," paskaidroja "Aldara" valdes locekle.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā "Aldaris" strādāja ar 25,857 miljonu eiro apgrozījumu un 3,178 eiro zaudējumiem.

"Aldaris" ir Dānijas alus ražotāja "Carlsberg" grupas uzņēmums. "Carlsberg" kontrolē uzņēmumu "Baltic Beverages Holding". "Aldaris" nodarbina apmēram 200 darbinieku.