"airBaltic" Pilotu akadēmijas pārvaldītājs pērn strādāja ar 3,02 miljonu eiro apgrozījumu

Rīga, 18.apr., LETA. Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" Pilotu akadēmijas "airBaltic Training" pārvaldošais uzņēmums SIA "Air Baltic Training" pērn strādāja ar 3,02 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir pieaugums par gandrīz 1% salīdzinājumā ar 2016.gadu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tikmēr uzņēmuma peļņa pērn samazinājās par gandrīz 14% - no 303 352 eiro 2016.gadā līdz 261 405 eiro 2017.gadā.

Vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā lielākie ieņēmumi gūti, galvenokārt, palielinot ar simulatora izmantošanu nesaistītu papildu pakalpojumu pārdošanu. Savukārt peļņas samazinājums pērn skaidrojams ar pagājušā gada investīcijām Pilotu akadēmijas izveidē.

Šogad plānots modernizēt simulatoru, padarot to pievilcīgāku un vērtīgāku. Tāpat šogad sākta Pilotu akadēmijas projekta ieviešana. Apmācību ilgums būs no 16 līdz 20 mēnešiem. Plānotie ieņēmumi pirmajā Pilotu akadēmijas gadā ir 1,5 miljoni eiro ar līdzīgu izmaksu līmeni, tādējādi ļaujot sasniegt nelielu, bet pozitīvu peļņas līmeni gada beigās.

"Air Baltic Training" apgrozījums 2016.gadā bija gandrīz trīs miljoni eiro, bet peļņa - 303 352 eiro.

SIA "Air Baltic Training" ir lidsabiedrību "airBaltic" pārvaldošā uzņēmuma AS "Air Baltic Corporation" meitasuzņēmums. Uzņēmums dibināts 2010.gadā, tā pamatkapitāls ir 2845 eiro.

Jau ziņots, ka mācības sākusi Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" nesen izveidotās "airBalticTraining" Pilotu akadēmijas 12 studentu grupa. Pēc pilna laika programmas pabeigšanas šie studenti kļūs par "airBaltic" pilotiem.

Pilotu akadēmijas "airBaltic Training" vajadzībām pasūtītas četras "Diamond Aircraft" apmācību lidmašīnas.

"airBaltic" pērn investēja vairāk nekā piecus miljonus eiro Pilotu akadēmijā, kurā bez priekšzināšanām par attiecīgo jomu kandidāti varēs iegūt nepieciešamo sertifikāciju darbam par komercpilotu. Akadēmija tiek veidota uz esošās "airBaltic" mācību organizācijas bāzes.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "airBaltic" tīrā peļņa 2017.gadā salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu palielinājusies par 3,4 miljoniem eiro, sasniedzot 4,6 miljonus eiro, informēja "airBaltic" pārstāvji.

Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 347,7 miljoni eiro, kas ir pieaugums par gandrīz 22%.

2016.gadā nopelnīja 1,2 miljonus eiro, kas bija vairākas reizes mazāk nekā 2015.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 19,5 miljoni eiro. Savukārt lidsabiedrības apgrozījums 2016.gadā bija 286 miljoni eiro, kas bija aptuveni par 1% vairāk nekā 2015.gadā.

Latvijas valstij pieder 80% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 20% akciju.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, piedāvājot savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Šī gada vasarai "airBaltic" savam maršrutu tīklam pievienojusi astoņus jaunus galamērķus no Rīgas uz Malagu, Lisabonu, Splitu, Bordo, Gdaņsku, Almati, Sočiem un Kaļiņingradu. Papildus tam "airBaltic" sākusi tiešos lidojumus jaunā maršrutā no Tallinas uz Londonu.