"PKL Flote" koncerna peļņa pērn pieauga par 50%

Rīga, 18.apr., LETA. "PKL Flote" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 6,366 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 9,5% salīdzinājumā ar 2016.gadu, savukārt koncerna peļņa palielinājās par 50% - līdz 2,211 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vienlaikus koncerna māteskompānijas "PKL Flote" apgrozījums 2017.gadā bija 5,42 miljoni eiro, kas ir par 2,9% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 6,1% un bija 1,706 miljoni eiro.

Koncerna gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka koncerna darbība pērn vērtējama kā apmierinoša. Koncernam ir seši velkoņi, un flote ir pietiekama, lai pilnībā nodrošinātu velkoņu pakalpojumus Ventspils un Rīgas ostās.

Neskatoties uz būtisku kravu apgrozījuma kritumu Rīgas ostā un būtisku kravu apgrozījuma kritumu Ventspils ostā, koncernam pērn izdevies nodrošināt klientus ar velkoņu pakalpojumiem, noslēdzot gadu ar peļņu, norādīts ziņojumā.

Šogad koncerns plāno turpināt tirgus daļu atgūšanu un palielināšanu velkoņu pakalpojumu tirgū Rīgas ostā, attīstīt un paplašināt floti, optimizēt izdevumus, ka arī turpināt savulaik sākto tiesvedību pret Rīgas brīvostu par ostas piekopto politiku velkoņu pakalpojumu sniegšanā, atzīmēts ziņojumā.

Vērtējot nākotnes perspektīvas, "PKL Flotes" vadība atzīmē, ka atbilstoši 2018.gada pirmo mēnešu datiem šogad iespējams būtisks kravu apgrozījuma kritums Rīgas ostā, līdz ar to var samazināties sniedzamo velkoņu pakalpojumu skaits un ienākumi Rīgas ostā. Tomēr Ventspils ostā šā gada pirmajos mēnešos kravu apgrozījums pieaudzis, kas izlīdzina negatīvo ietekmi no kravu apgrozījuma Rīgā un kopumā ļauj koncernam nākotnē raudzīties optimistiski.

2016.gadā koncerna apgrozījums bija 5,811 miljoni eiro, bet peļņa - 1,474 miljoni eiro.

Kompānija "PKL Flote" reģistrēta 2003.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2 527 020 eiro.