Izsolē nonākusī Viesītes novada pašvaldības SIA "Pērlīte" turpina strādāt ar zaudējumiem

Jelgava, 16.apr., LETA. Viesītes novada pašvaldības SIA "Pērlīte", kuras kapitāldaļu pārdošanai pašvaldība rīkos atkārtotu izsoli, pagājušajā gadā turpināja strādāt ar zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

2017.gadā kempinga pakalpojumu sniedzēja zaudējumi gan bija ievērojami mazāki nekā 2016.gadā, sasniedzot attiecīgi 2786 eiro un 9515 eiro.

Par 18% krities arī uzņēmuma apgrozījums, kas 2016.gadā bija 30 474 eiro, bet pērn - jau 24 732 eiro.

Ieņēmumu kritumu uzņēmuma vadība skaidro ar nelabvēlīgiem laikapstākļiem 2017.gada tūrisma sezonā. Taču arī pērn, neskatoties uz laikapstākļiem, kempingā notikuši vairāki lieli pasākumi.

Pagājušajā gadā kempingā, kurā strādā pieci darbinieki, nomainīts āra apgaismojums, labiekārtota vasaras nojume, ka arī veikti darbi šķēršļu trasē.

"Pērlīti" vada Inita Liepiņa.

Jau vēstīts, ka Viesītes novada dome lēmusi rīkot atkārtotu "Pērlītes" kapitāldaļu izsoli. Deputāti lēma uzņēmuma izsoles sākumcenu atstāt 65 000 eiro, tāpat kā pirmajā izsolē. Atbildīgā par izsoles organizēšanu būs pašvaldības juriste Ināra Erte.

Domē secināts, ka "Pērlītes" darbības veidi neatbilst pašvaldības funkcijām, līdz ar to ieguldīt līdzekļu uzņēmumā nav lietderīgi.

Tāpat ziņots, ka kempingu apsaimniekojošā uzņēmuma kapitāldaļu izsolei bija jānotiek decembra beigās, taču tai nepietiecās neviens pretendents. Domes deputāti lēma pārtraukt izsoli un atgriezt uzņēmumu pašvaldības bilancē.