Vairākkārtīgi samazinājusies Jelgavas atkritumu apsaimniekotāja peļņa

Jelgava, 16.apr., LETA. Pagājušajā gadā vairākkārtīgi samazinājusies SIA "Jelgavas komunālie pakalpojumi" peļņa, sasniedzot 2863 eiro, salīdzinot ar 116 809 eiro 2016.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums peļņu 2863 eiro apmērā nolēmis atstāt nesadalītu, ieguldot to attīstība.

Savukārt apgrozījumu Jelgavas domei un SIA "Kulk" piederošajam uzņēmuma izdevies palielināt par 10%. Proti, 2016.gadā apgrozījums bija 2 585 952 eiro, bet pērn - jau 2 823 147 eiro. Apgrozījuma pieaugumu komersanta vadība skaidro ar dabas resursu nodokļa par sadzīves atkritumu apglabāšanu pieaugumu un arī savākto sadzīves atkritumu apjoma palielināšanos.

Pagājušajā gadā "Jelgavas komunālajiem pakalpojumiem" bija ap 7000 klientu. Uzņēmums turpināja apsaimniekot vairākus sektorus sadzīves atkritumu poligonā "Brakšķi", kā arī sāka pieņemt nešķirotos atkritumus no Iecavas, Rundāles un Vecumnieku novadiem.

Tāpat, ņemot vērā pieaugošo nešķiroto atkritumu daudzumu, un, lai samazinātu izmaksas, pagājušajā gadā "Brakšķiem" iegādāta jauna atkritumu maisu atvēršanas iekārta.

Lai piedāvātu klientiem plastmasas, papīra, kartona un metāla atkritumu dalītu savākšanu, uzņēmums sācis Eiropas Savienības (ES) atbalstītā projekta realizāciju. Plānots, ka uzņēmums iegādāsies jaunu specializēto automašīnu atkritumu savākšanai. Papildus projektam paredzēts nopirkt arī konteinerus atkritumu uzkrāšanai, lai jauno pakalpojumu klientiem nodrošinātu no 2018.gada otrās puses.

Ar ES atbalstu plānots izbūvēt arī bioloģiski noārdāmo atkritumu anaerobās fermentācijas iekārtu. Papildus tam šogad uzņēmums iecerējis uzstādīt jaunu un ražīgāku atkritumu smalcināšanas iekārtu.

"Jelgavas komunālie pakalpojumi" dibināti 2004.gadā, un tos vada Alvils Grīnfleds. Pērn uzņēmumā nodarbināti 96 cilvēki.