Pašvaldības komunālais uzņēmums no "Latvenergo" iegādāsies katlumāju Ķegumā

Jelgava, 13.apr., LETA. Ķeguma novada pašvaldības komunālais uzņēmums SIA "Ķeguma stars" iegādāsies AS "Latvenergo" piederošo katlumāju, aģentūra LETA uzzināja novada domē.

Deputāti atbalstīja galvojuma sniegšanu "Ķeguma staram", lai uzņēmums katlumājas Celtnieku ielā 1a iegādei Valsts kasē vai bankā varētu aizņemties 620 000 eiro. Kredītu komunālo pakalpojumu sniedzējs ņems uz 20 gadiem.

Pašvaldības izpilddirektors Edvīns Bartkevičs aģentūrai LETA prognozēja, ka darījumu varētu noslēgt maija beigās, jo aizņēmuma piešķiršana vēl jāizskata Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomē.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka pašvaldība un "Latvenergo" jau vairākus gadus mēģinājusi risināt samilzušās problēmas ar apkures nodrošināšanu Ķegumā. Bijusī pašvaldības izpilddirektore Nelda Sniedze stāstīja, ka Ķegumā ir viens no augstākajiem siltumenerģijas tarifiem Latvijā. Savukārt "Latvenergo", kas ražo siltumu, enerģijas piegādātājam "Ķeguma staram" pārmeta savlaicīgu nenorēķināšanos par saņemto siltumenerģiju.

Pašvaldības kapitālsabiedrības apgrozījums 2016.gadā bija 581 606 eiro, komunālo pakalpojumu sniedzējs strādāja ar 166 372 eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" dati. Pēdējais gada pārskats par uzņēmuma darbību vēl nav iesniegts.