Maiznīcas "Dona" apgrozījums pērn pieauga par 3,1%

Rīga, 12.apr., LETA. Maiznīcas "Dona" apgrozījums pagājušajā gadā bija 3,306 miljoni eiro, kas ir par 3,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt "Dona" peļņa samazinājās par 5% - 69 475 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka peļņa pērn samazinājās saistībā ar izmaksu pieaugumu par kompānijas izejvielām un iepakojumu, kā arī saistībā ar investīcijām lielos, iepriekš plānotos remontdarbos ražošanas telpās. Turpretī "Donas" apgrozījums pieauga, jo pagājušā gada sākumā palielinājās uzņēmuma ražotās produkcijas cenas, kā arī būtiski pieauga konditorejas izstrādājumu ražošana.

""Dona" saimnieciskās darbības rezultāti ir normas robežās un norāda uz veiksmīgu un stabilu biznesa darbību daudzu gadu garumā," uzsvērts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Kompānijas vadība arī norāda, ka uzņēmums šogad plāno strādāt pie esošās tirgus daļas noturēšanas, kā arī turpināt atjaunot ražošanas līdzekļus un remontēt ražošanas telpas.

Jau ziņots, ka 2016.gadā maiznīca "Dona" strādāja 3,207 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 78% un sasniedza 73 091 eiro.

"Dona" dibināta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 38 400 eiro. Uzņēmums vienādās daļās pieder divām privātpersonām - Mairai Tauriņai un Valdai Golubovai.