Granulu ražotāja "Latgran" apgrozījums pērn saruka par 31,7%

Rīga, 10.apr., LETA. Granulu ražotājs SIA "Latgran" pagājušajā gadā strādāja ar 59,217 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 48,3% - līdz 7,15 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn visās četrās uzņēmuma granulu ražotnēs - Jaunjelgavā, Jēkabpilī, Krāslavā un Gulbenē - samazinājās ražošanas apmēri atbilstoši izejmateriālu pieejamībai tirgū. Kopumā aizvadītajā gadā kompānija ir saražojuši 458 600 tonnu kokskaidu granulu, kas ir gandrīz par 17% mazāk nekā 2016.gadā. Pagājušā gada pēdējā ceturksnī mežizstrādei nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ izejmateriāla pieejamība tirgū pasliktinājās.

Kompānijas vadība norāda, ka šogad uzņēmums turpinās attīstīt savu galveno darbības veidu - kokskaidu granulu ražošanu un realizāciju-, palielinot ražošanas efektivitāti un pilnveidojot produkcijas un pakalpojumu kvalitātes atbilstību pircēju prasībām.

Tāpat šogad uzņēmums turpinās strādāt pie droša izejvielas piegādes modeļa izveidošanas ilgtermiņā. Kompānija šajā gadā plāno ieviest jaunu uzmērīšanas sistēmu, kā arī veikt nelielus tehniskus uzlabojumus ražošanas procesa produktivitātes uzlabošanai.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā "Latgran" strādāja ar 86,719 miljonu eiro apgrozījumu un 13,84 miljonu eiro peļņu.

"Latgran" reģistrēts 2004.gadā Jaunjelgavā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 072 942 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums AS "Graanul Invest", kas "Latgran" iegādājās 2015.gadā no iepriekšējiem īpašniekiem - Zviedrijas kompānijām "BillerudKorsnäs AB" un "Baltic Resources AB".