"Jysk" stratēģijas maiņā Baltijas valstīs un Baltkrievijā investēs 20 miljonus eiro

Rīga, 28.marts, LETA. Ikdienas un atpūtas preču mazumtirgotājs "Jysk" stratēģijas maiņā Baltijas valstīs un Baltkrievijā investēs 20 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

"Jysk" vadītāja Baltijas valstīs un Baltkrievijā, loģistikas centra SIA „Do It” direktore Dace Zundure norādīja, ka pētījumi Lietuvā, Latvijā un Igaunijā liecina, ka iedzīvotāji Baltijas valstīs "Jysk" uztver kā nelielu ikdienas preču tirgotāju mājai un sadzīvei. "Vienlaikus mūsu komanda pēdējo trīs gadu laikā ir daudz strādājusi, lai palielinātu piedāvājumu mēbelēm un matračiem, kā arī precēm guļamistabai un vannas istabai. Turklāt Baltijas valstīs mainās patērētāju prasības. Iepriekš lielākā daļa pircēju lielu uzmanību pievērsa cenai, mazāku uzmanību pievēršot kvalitātei. Tagad arvien vairāk cilvēku izvēlas kvalitāti," sacīja Zundure.

Viņa norādīja, ka "Jysk" veikalu jaunā stratēģija orientēsies uz labas kvalitātes nodrošināšanu par vislabāko cenu, līdz ar to "Jysk" veikalu tīkls nolēmis kļūt par dāņu dzīvesveida "hygge" vēstnieku. Līdz ar to pēdējo gadu laikā iesaistot Dānijas dizainerus darbinieku apmācībā, lai nodrošinātu, ka katra prece atbilst četriem skandināvu stiliem, "hygge" principu izstrādātajiem standartiem. "Hygge" ir dzīvesveida pieeja, kas palīdz nodrošināt komfortu un labsajūtu jebkurā vietā un laikā.

Atbilstoši jaunajai vekala stratēģijai izveidots veikalu "Jysk" jaunais formāts, kas pēdējos gados testēts dažādās valstīs. Pērn tika sākta esošo "Jysk" veikalu rekonstrukcijas programma, tos pārveidojot skandināvu formātā. Pašlaik veikali jaunajā formātā darbojas Viļņā un Kauņā, Rīgā un Daugavpilī, Pērnavā, Tartu, Hāpsalā, Kuresārē, kā arī Minskā un Brestā. Pilnīgu visu veikalu rekonstrukciju "Jysk" plāno pabeigt līdz 2021.gadam. Viena veikala rekonstrukcija uzņēmumam izmaksā līdz 600 000 eiro.

Aģentūra LETA pērn jau vēstīja, ka nākamo piecu gadu laikā "Jysk" plāno pasaulē palielināt veikalu skaitu līdz 5000, tostarp 35 veikaliem Baltijā un 40 Baltkrievijā ar kopējo ieguldījumu summu 40 miljoni eiro, tādējādi nostiprinot savas pozīcijas šajā reģionā.

"Jysk" ar 2500 veikaliem pašlaik ir pārstāvēts 48 valstīs visā Eiropā, izņemot Īriju, Luksemburgu un Lihtenšteinu.

Latvijā "Jysk" pārstāvošās SIA "Jysk Linnen'n Furniture" ("Jysk") apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.marta līdz 2017.gada 28.februārim, bija 23,712 miljoni eiro, kas ir par 0,2% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet uzņēmuma peļņa sasniedza 824 375 eiro, kas ir pieaugums par gandrīz 5%, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Jysk Linnen'n Furniture" reģistrēta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3,5 miljoni eiro. Uzņēmums pieder Islandē reģistrētai kompānijai "Joska Eignarhaldsfelag ehf av PLC".