"Eco Baltia vide" pārtraucis sadzīves atkritumu izvešanu astoņos Latvijas piejūras novados; turpmāk to nodrošinās "Piejūra"

Rīga, 28.marts, LETA. Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Eco Baltia vide" no šodienas pārtraucis atkritumu izvešanu astoņos Latvijas piejūras novados - Tukuma, Talsu, Kandavas, Engures, Mērsraga, Rojas, Jaunpils un Dundagas, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Turpmākos septiņus gadus atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu minētajos novados nodrošinās deviņu pašvaldību SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"" ("Piejūra"). Par līgumu slēgšanu un atkritumu izvešanu turpmāk jāsazinās ar "Piejūras" darbiniekiem.

Iepriekš iegādātos "Eco Baltia vide" priekšapmaksas sadzīves atkritumu maisus "Piejūra" vāks līdz šā gada 30.jūnijam.

Klientiem, kuriem jānomaksā rēķini, to joprojām var izdarīt klātienē "Eco Baltia vide" birojā Tukumā, Dienvidu ielā 2. Vienlaikus uzņēmumā informēja, ka "Eco Baltia vide" klientu apkalpošanas centrs Talsos ir slēgts.

Norēķināties par sniegtajiem pakalpojumiem var ar interneta bankas starpniecību un pasta nodaļās.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā klienti aicināti vērsties "Eco Baltia vide" Klientu apkalpošanas centrā.

Jau vēstīts, ka otrdien, 27.martā, beidzās Tukuma novada pašvaldības līgums ar "Eco Baltia Vide" par sadzīves atkritumu izvešanu Tukuma novadā un turpmāk šo pakalpojumu nodrošinās deviņu pašvaldību kapitālsabiedrība "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"".

SIA "Eco Baltia vide" reģistrēta 1996.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 203 470 eiro, un tas pieder "Eco Baltia grupa". "Eco Baltia vide" apgrozījums 2016.gadā bija 9,595 miljoni eiro, bet peļņa - 630 045 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"" ("Piejūra") dibināta 2001.gadā, un tās pamatkapitāls ir 7084 eiro. Uzņēmums pieder Jūrmalas pilsētas domei (35,97%), Talsu novada pašvaldībai (23,33%), Tukuma novada pašvaldībai (20,45%), Kandavas novada domei (6,42%), Engures novada domei (5,04%), Dundagas novada domei (3,16%), Rojas novada domei (2,77%), Jaunpils novada domei (1,78%) un Mērsraga novada pašvaldībai (1,19%). "Piejūra" 2016.gadā strādāja ar 1,919 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 194 217 eiro apmērā.