"Maxima Latvija" neizslēdz iespēju veidot mazā formāta veikalus

Rīga, 23.marts, LETA. Tirdzniecības uzņēmums "Maxima Latvija" neizslēdz iespēju veidot mazā formāta veikalus jeb "convenience store" Rīgā un citur Latvijā, piektdien konferencē "Kā attīstīsies nekustamā īpašuma tirgus Latvijā?" sacīja "Maxima Latvija" nekustamā īpašuma attīstības vadītājs Viktors Novikovs.

""Convenience store" formāts ir arvien populārāks trends Eiropā un Baltijā, tāpēc "Maxima Latvija" neizslēdz iespēju šādu veikalu izveidē ne tikai Rīgā, bet arī citur Latvijā," sacīja Novikovs.

Viņš piebilda, ka pārtikas tirgotājs vienmēr grib būt tuvāk savam klientam. "Redzam, ka pilsētas aktīvais centrs arvien vairāk attīstās un paliek aktīvs arī pēc darba laika beigām, tāpēc šādi veikali te būtu piemēroti. Tomēr jāsaka, ka nav viegli atrast veikalu telpas aktīvajā centrā - ja mums tas izdosies, varētu šādus veikalus attīstīt," skaidroja Novikovs.

Jautāts, kā no konkurences viedokļa vērtē "Lidl" ienākšanu Latvijā, Novikovs sacīja, ka Lietuvas pieredze liecina, ka noturīgais iespaids uz pircēju plūsmu izveidojas pēc pusgada vai gada.

"Sākotnējā eiforija pēc jauna tirgotāja ienākšanas ar laiku mainās. Pircējs savu grozu parasti sadala, pērkot vienu daļu produktus pie viena tirgotāja, citus - pie cita, sacīja Novikovs.

Kā ziņots, "Maxima Latvija" apgrozījums 2016.gadā bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija. Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido triju formātu 154 veikali - 126 "Maxima X", 24 "Maxima XX" un četri "Maxima XXX" veikali -, kas atrodas 46 apdzīvotās vietās Latvijā.