"Maxima" veikalu rekonstrukcijā Ogrē un Daugavpilī investēti vairāk nekā 1,3 miljoni eiro

Rīga, 22.marts, LETA. Mazumtirdzniecības veikalu tīkls SIA "Maxima Latvija" divu "Maxima X" formāta veikalu rekonstrukcijā Ogrē un Daugavpilī investējis vairāk nekā 1,3 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Rekonstrukcijas darbi abos veikalos sākti šā gada sākumā, kuru laikā abos veikalos uzstādīts mūsdienīgs tirdzniecības aprīkojums, ierīkots jauns apgaismojums, plaukti, saldējamās iekārtas, uzstādītas jaunas kases, kā arī veikta apkures sistēmas modernizācija, nomainīti visi inženiertīkli un veikta telpu apdare.

Kopējā "Maxima X" veikala platība Daugavpilī ir 882 kvadrātmetri, un tajā strādā 34 darbinieki. "Maxima X" veikala platība Ogrē ir 555 kvadrātmetri, un tajā strādā 22 darbinieki.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Maxima Latvija" apgrozījums 2016.gadā bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija. Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido triju formātu 154 veikali - 126 "Maxima X", 24 "Maxima XX" un četri "Maxima XXX" veikali -, kas atrodas 46 apdzīvotās vietās Latvijā.